Миличковић: Слобода нам је у заједништву

0
178

Саопштење кандидата за предсједника Црне Горе Василија Миличковића

Лидери политичких партија у Црној Гори су обесмислили политички живот те се распад система види голим оком па нам пријети општи колапс. Они, лидери партија, су главни кривци што грађани Црне Горе живе у великом страху и неизвјесности од терора мафиократског режима приватне државе Мила Ђукановића. Овај политички систем, или боље речено ругоба од система, су тзв. лидери партија креирали иза леђа народа тако што су изборни закон прилагодили искључиво себи и својим личним интересима, тако да су им функције и привилегије обезбјеђене на дужи период, да су просто несмењиви народном вољом на било којим “Миловим” изборима, свакако на штету народа. Сет изборних закона је “јама без дна” коју су лидери партија годинама копали за свој народ, па ових дана “јама” пријети да прво прогута све њих заједно и она народна “ко другоме јаму копа, сам у њу упада” долази до пуног изражаја. Као зачин овом злочиначком изборном закону послужили су тзв. партијски посланици – полтрони, који нису народни јер их народ није бирао, јер их народ такве никада не би изабрао.

Предугачак је низ догађаја – апсурда који се свакодневно смјењују, као на филмској траци, па ни професионални хроничар не би успио да их све забиљежи. Дакле, гадлук приватне државе нам је скувао “државни удар”, опозиција нам се налази у наводном протесту, бојкотује што им и кад одговара, а ђе су закачили мало власти у локалу, е ту је све било по закону и како ваља, увалили су се у велики нерад и дангубу, да више ни они не знају свој статус. Наводни кривци режима, ДФ, свакодневно се сели из тзв. Синђине суднице у Синђин парламент, док се Милов Специјални тужилац Катнић мучи да сакрије трагове Фадиљове “фабрике оружја” која је била намјењена за наше крвопролиће, па је како и треба завршила у мутне дубине тамо неког језера.

ДПС-ови лупежи и криминалци из тзв. ОКГ-е су побјегли на лијечење у суседну нам државу, док на њихово мјесто, на клупу Специјалног тужиоца, Ђукановићев тастер доводи такође крупну рибу у Мугошином лику, ваљда да се окрене која страна поглавља 23 и 24.

У међувремену док се овај циркус у крњем парламену и ван њега одвија, Марта и Шкрља, као Милови посланици, добијају задатак да преузму “привремено отргнути РТЦГ” као најважнији стуб Милов недођије. Тај рат – чистка Савјета РТЦГ-а која траје ево трећи мјесец познат по случају “Горан Ђуровић” на свјетлост дана избија сав трулеж политичких институција, гдје су Марта и Љуиђ изнад Устава, суда, изнад закона и изнад скупштине, а може им бити, јер су они дугогодишњи приватни посланици и доказани борци за приватну државу господара Ђукановића.

Дакле, главни кривци за циркус који се ових дана одвија кроз политички живот у Црној Гори су политички лидери и ругоба од изборног закона који је свакако неуставан јер је креиран тако да лидери партија бирају у корупцији своје полтроне – посланике, а ови годинама, по жељи својих лидера, бирају и попуњавају старјешине и друго особље у Влади и свим другим државним институцијама, свакако без конкурса. Попуњавање кључних руководних и других радних мјеста врши се дугогодишњим провјереним партијским војницима у корупцији и непотизму. Дивни примјерци непотизма и фамилијарног запошљавања се виде у породицама Вујановић, Марковић, Хусовић, Вуковић,… до застиђа.

Свих 27 година грађани, па и ја са њима, смо удисали овај политички гадлук, који се више није могао издржати већ је на мене извршио такав притисак да сам се морао прихватити кандидатуре за предсјдника државе како бих кроз кампању пружио отпор овом ужасном партитократском систему.

Лидери опозиционих партија, који само то нијесу, већ се лажно представљају свјесни да ћу кроз своју кампању изнијети сав њихов прљави веш, избјегавају да се кандидују, тумарајући данима тражећи тзв. нестраначког кандидата који би стао испред њих, жртвовали га да би себе заштитили доживјет ће ових дана фијаско јер нико паметан се такве улоге неће прихватити. Више него смијшан је тај њихов покушај са нестраначком личношћу, то је њихов први пораз, јер гле чуда по њима који су наводни политички наједукованије и из буџета плаћене личности, компентентни за предсједника државе су особе чије основно занимање само није политика, па да имају морала само ова чињеница их дисквалификује и од њих тражи безусловне оставке. Проблем је што за оставке они никада нијесу чули.

Измјене сета изборних закона и увођење ОТВОРЕНИХ ЛИСТА је једини лијек и спас од партитократије, од привате државе Мила Ђукановића, да се мирним путем дође до промјена, да се искорјени страх од овог криминалног режима, па позивам све па и оне политички заведене грађане Црне Горе да се кроз предсједничку кампању удружимо у један фронт за темељну реформ политичког система, до коначне побједе и слободе за све нас.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here