Частан војник ухапшен због активиста СНС

0
103

Војни синдикат Србије саопштио је да је његов члан, капетан В.М. приведен после вербалног сукоба с активистима владајућих странака.

У саопштењу се наводи да оно од стана до стана „узнемиравају“ грађане Београда прикупљајући „сигурне гласове“ по одређеним списковима.

В.М. је тражио да види списак и питао активисте одакле им подаци о његовој породици при чему су га вређали после чега је дошло до вербалног сукоба, навео је Војни синдикат.

„Пријављен је од стране активиста који су се представили као чланови СНС, због чега је лишен слободе и приведен у Полицијску станицу Звездара због наводног насилничког понашања“, пише у саопштењу.

Синдикат оцењује да је опасан преседан да се полицијском репресијом часни војници хапсе само што су у свом стану затражили увид у спискове у којима се налазе имена њихових породица.

„Постављамо више него логично питање ко се насилнички понаша у овом догађају, да ли они који узнемиравају грађане или они који тако нешто не дозвољавају и бране своје породице“, питао је синдикат.

У саопштењу се наводи да су „режимски медији брже боље почели са сатанизацијом поштеног српског војника“, који је у служби више пута похваљиван и награђиван и који ради на најодговорнијим дужностима у систему одбране.

Синдикат је позивао министра одбране Александра Вулина да реагује поводом „накарадне демонстрације политичке моћи“ и заштити своје запослене.

Војни синдикат Србије је навео да ће у супротном наћи начина да се саморганизује и помогне свом члану.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here