Вучић: На Косову да изгубимо само оно што морамо

0
537

председник Србије Александар Вучић изјавио је у Давосу да су разговори са Приштином и очување мира у БиХ кључне теме за Србију али и за стабилност Западног Балкана.

Вучић је за Радио-телевизију Србије казао да Београд жели да разговара и да проба да постигне компромис са представницима Приштине.

„Рекао сам Албанцима, ако говорите сваког дана, и ако и други у свету очекују да ћемо ми да дамо све, а да заузврат не добијемо ништа, ако ви добијете све, а да заузврат не дате ништа, онда хвала и довиђења“, казао је председник Србије.

Наводећи да су му неки представници косовских Албанаца већ рекли „хвала и довиђења“, Вучић је позвао оне који доносе одлуке у Приштини да то јавно кажу.

„Молим вас да ми то кажете јавно, и то они који доносе одлуке, а не неки њихови фићфирићи. Када ти донесу одлуку, онда ћемо рећи-хвала и довиђења“, казао је Вучић.

Он је оценио и да је данашњи разговор са косовским председником Хашимом Тачијем у Давосу форма дијалога.

„Ствари ћемо кад-тад морати да решимо. Наше је да не изгубимо оно што не смемо да изгубимо, а да изгубимо само оно што морамо. Ако људи не разумеју шта радимо, постоји неки други избор, али се плашим да је тај избор и повратак у време банкротства“, рекао је Вучић.

Нећемо се предавати по питању истраге о убиству Ивановића

Вучић је казао и да Србија чека резултате истраге косовских органа о убиству лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића у Косовској Митровици.

„Амбасадор САД у Приштини Грег Делави казао је да им је ово изузетна прилика да покажу резултате. Ако их не покажу, посумњаћемо да неко од почетка то није желео, а онда ћемо видети шта ми можемо да учинимо јер се по том питању нећемо предавати“, казао је Вучић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here