ВИДЕО Двери прославиле Крсну Славу – настављају путем вјере и Српства

1
540

Српски покрет Двери прославио је Крсну славу – Светог Саву и 19 година постојања, прославом у централи покрета у Београду, као и у више градских и општинских одбора широм Србије. Домаћин славе био је организациони секретар и члан Председништва Двери Зоран Павловић, а прослави присуствовали су многе званице из света политике, медија и других области друштвеног и јавног живота.

 „Двери иду путем вере и Српства и не пада им напамет да од тог пута одустану“ 

ПРЕДСЕДНИК Српског покрета Двери Бошко Обрадовић је вечерас оценио да ће успех који ће Двери остварити на београдским изборима бити „велики и снажан мотор развоја“ читавог покрета.

Обрадовић је навео да се Двери које су данас прославиле своју славу, Светог Саву, и 19 година постојања, за мартовске изборе за одборнике Скупштине Београда припремају као за свој велики корак напред.

„То је нов изазов пред нашом Градском организацијом и зато бих јој пожелео озбиљан успех на београдским изборима, јер ће то бити велики искорак и снажан мотор развоја читавог нашег покрета у 2018. години“, рекао је Обрадовић.

        „Иза нас је 19 година од оснивања, 15 година током којих смо се бавили разним облицима невладиног рада, борбе за националну културу и друштвена питања из потпуно другачијег угла хришћанског, светосавског, косовског, породичног угла. Ево, већ шест година се бавимо и политиком, а последње две године смо регистрована политичка странка и парламентарна политичка организација“, навео је он.

Додао је да Двери иду „путем вере и Српства“, и да им „не пада напамет да од тог пута одустану“.

       По речима Обрадовића, „нема лепше ствари за било којег Србина од слављења Светог Саве јединог истинског оца наше нације“.

        „Сматрамо да можемо читав народ и државу заједничким радом и заједничким добрим делом вратити на историјски прави пут“, рекао је Обрадовић на прослави у страначким просторијама.

Поред бројних припадника београдске и општинских организација Двери, прослави Крсне славе Двери – Светог Саве, присуствовали су народни посланици Двери Срђан Ного, Марија Јањушевић, Зоран Радојичић, чланови Председништва Двери Марко Пушица,др Немања Зарић, директор Двери, Слободан Димовић, председник Доста је било, Саша Радуловић, први на листи за београдске изборе „Доста је било и Двери – Да ови оду, а да се они не врате“, Војин Биљић , Димитрије Мајкић, генерални секретар ЂБ, чланови Политичког савета Двери, др Срђа Триковић и Мирослав Крстић, директор Института за европске студије, др Миша Ђурковић, директор Центра за геостратешке студије, др Драгана Трифковић, новинари Ђура Билбија, Теша Тешановић, Марко Јеремић, Дејан Златановић,Драгана Декић, као и многи други пријатељи Двери.

Члан Председништва Двери и организациони секретар Зоран Павловић је подсетио да су ту организацију пре 19 година основала три студента и „Двери су стигле 2012. године да добију подршку 200.000 грађана Србије, 2016. посланички клуб, а сада се спремамо да у Београду изађемо на изборе са шансама да остваримо озбиљан резултат“.

„Кренули смо једним путем који је узак пут, али успели смо током година да га мало проширимо, да се ми омасовимо и да поручимо људима да политика може да се води и на један другачији начин. Да политика не мора да буде нечасна работа, да политика треба да буде и она јесте света и узвишена служба народу и држави.“- истакао је Павловић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here