Блажић: Могуће је потући кандидата власти

1
525

професор Ђорђије Блажић, који је најавио кандидатуру за предједничке изборе, казао је да би уз подршку укупне опозиције и реформистички оријентисане јавности његова побједа била извјесна, и поручио да ће његов једини противник бити кандидат Демократске партије социјалиста (ДПС).

Блажић је у интервјуу агенцији МИНА казао да његов тим већ наредне седмице почиње са прикупљањем потписа за предсједничку кандидатуру.

„Не очекујем потешкоће око прикупљања потребног броја потписа грађанки и грађана, будући да сам се одлучио на кандидатуру након вишемјесечног притиска укупне јавности“, рекао је Блажић.

Како је навео, кампањи коју је управо започео оригиналан печат даће управо пажљиво одабран тим младих и стручних људи жељних промјена.

Блажић је истакао да он није политичар, нити ће дозволити да га улазак у предсједничку трку промијени као што, како је казао, често промијени људе мањег животног искуства.

„Бићу и током кампање онај исти пријатељ, комшија, педагог и родитељ, као и до сада, јер то су извори из којих црпим енергију и ентузијазам за овај пројекат. Не постоји разлог због којег бих макар на трен био нешто друго“, рекао је он.

Кандидатура је, казао је Блажић, одговор на захтјев грађана и „императив савјести која не дозовљава да останемо равнодушни у времену опште кризе и пропадања“.

Он је рекао да ће темељ његове кампање представљати у јавности већ дуго познати принципи и иницијативе које промовише и за које се залаже више од двије деценије, а које се прецизно тичу очигледне потребе корјенитих промјена система вриједности, као и државне и јавне управе.

„Ако упоредите моје најновије изјаве са онима од прије годину, пет или 15, увидјећете да су идентичне и да никада нијесу прилагођаване ефемерним интересима. Да ли познајете неког од актера тренутне политичке сцене ко би могао да каже исто“, додао је Блажић.

На питање да ли очекујете подршку неких политичких партија у Црној Гори, и ако очекује – којих, он је рекао да у овој утакмици има само једног противника.

„То је будући кандидат власти. Не планирам да тражим подршку од политичких актера, али сам наравно сасвим и искрено отворен за разговоре са свима“, казао је Блажић.

Он је поручио да никада неће правити компромисе око онога што су опште добро и интереси грађана.

„Уколико бих добио подршку укупне опозиције, као и остатка реформистички оријентисане јавности, побједа над кандидатом власти била би ван сваке сумње остварена“, сматра Блажић.

Он је рекао да је већ разговарао са неким од лидера опозиционих странака, али, како је навео, тема предсједничких избора није била третирана.

„Вјерујем да је сазрео моменат да лидери опозиционих странака коначно разумију пријеку потребу за прекидом досадашње праксе, и да интересе незадовољних грађанки и грађана ставе испред ускостраначких“, казао је Блажић.

Према његовим ријечима, искуство на прошлим предсједничким изборима јасно указује да је могуће „потући кандидата власти“.

Данас је, сматра Блажић, стање у земљи знатно лошије и од оног из 2013. године које је, како је казао, и само било веома забрињавајуће.

„Подршка укупне опозиције у току предсједничке кампање отворила би врата незаустављивим политичким промјенама на свим нивоима. Промјене које чекамо неколико деценија отпочећу из канцеларије предсједника Црне Горе, као предсједник свих и за све нас“, поручио је Блажић.

1 КОМЕНТАР

  1. Побјеђује у Плаву и неким приградским општинама Рожаја. Кога подржавају Демир Хоџић и Алфа Вујановић Криволовац томе је успјех загарантован.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here