ПАПАРАЦО Мираш пије капућино у вријеме Свете Литургије!

1
1996

Владике, чак и “владике“, служе увијек када је црквени празник. Данас, 28. јануара, па још у недјељу, Света Литургија је обавезна у свим православним храмовима. Црква прославља и празнује Преподобног Павла и Преподобног Гаврила Лесновског. Код православних Срба данас се, дан по Светоме Сави, првом архиепископу српском, организују и светосавски банкети, службе резања колача, дjечији програми, “одомаћио“ се и славски ручак…

Код националних Црногораца другачији је обичај. “Владика“ (нео)црногорски Мираш Дедеић сједи на цетињском Дворском тргу и пије капућино и ракију отприлике у исто вријеме када се крштени народ моли Богу, причешћује или узима нафору.

Чак је и конобар, подбуо од алкохола од претходне ноћи, као и неколико “гостију у пролазу“, поздравило грађанина у хаљетку са “Анатема на те“. Незванично, Мираш им је одговорио: “Јесте, и биће“.

Према информацијама портала УЈЕДИЊЕЊЕ, “митрополит Михаило“ је, док је натапао брк капућином и чистио га лозом, пред собом имао пашквилу Миленка Перовића “Contradictio in adiecto“ и прозно дјело Новака Килибарде “Бројачи ајвана“, штампано 1992. године. Касније му је возач донио животни роман др Килибарде “Гизда и друге еротске приче“ који је штампан 2009. године.

Снимци су урађени јутрос у 9 сати и 20 минута.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here