Руски владика Јевтикије: Не гласајте за Путина

1
674

Један владика Руске православне цркве изјавио је да неће гласати за Владимира Путина на предстојећим предсједничким изборима у Русији. Владика Јевтикије је саопштио да неће гласати за актуелног лидера те државе јер „не жели да гласа за мрак“, преноси Новаја газета.

Јавно противљење руском предсједнику од стране ауторитета из Руске православне цркве представља преседан до сада. Владика Јевтикије је образложио своју одлуку тиме што је Путин изјавио раније да су комунисти у Русију опонашали хришћанску традицију чувања моштију светаца тиме што су балзамовали тијело вође Октобарске револуције Владимира Лењина. Руски владика сматра да је оваква изјава чисто богохуљење, преноси АП.

Јевтикије је на друштвеној мрежи ВКонтакте (руска верзија Фејсбука) изајвио да никоме не савјетује да гласа за Путина, позивајући се на ријечи самога Исуса Христа из Јеванђеља по Матеју.

„Ако ли око твоје кварно буде, све ће тијело твоје тамно бити. Ако је дакле видјело што је у теби тама, а камоли тама? А ко сам ја да прутивријечим Христу, и да позовем некога да гласа за таму. Не, Не, Не“, написао ја руски владика.

Предсједнички избори у Русији заказани су за март 2018. године.

1 КОМЕНТАР

  1. Он не разуме шта је писац рећи хтео. Зар није тачно, да комунисти били безбожници, а од својих лидера ,,стварали“ свеце. ШТА ЈЕ ТУ НЕЈАСНО ТОМ ФРАТРУ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here