Трајковић и Ристић: Права власт у Митровици је Милан Радојичић!

0
367
Славиша Ристић

Политичари с Космета Рада Трајковић и Славиша Ристић тврде да је права власт на Косову Милан Радојичић, а не изабрани предсједници општина.

Бивша посланица у Скупштини “Косова“ Рада Трајковић изјавила је да је јавна тајна да власт у Косовској Митровици има Милан Радојичић, власник кафане „Греј“ у којој се „одлучује о свему“ и у којој се састају српски политичари. Исто је навела гостујући на ТВ Н1.

„Јавна је тајна да суштинску власт на сјеверу Косова и Метохији спроводи Милан Радојичић, који у међународној заједници важи за човека из мафије, а да власт не спроводе званично изабрани предсједници општина“, рекла је за лист Данас Трајковић.

Она је рекла да Радојичић „мрачи и облачи, одређује добро и зло“, и да од њега све зависи – постављање директора, одлучивање о тендерима, али и формирање Владе “Косова“.

По ријечима Трајковићеве, Радојичић је преговарао са премијером “Косова“ Рамушем Харадинајем ко ће бити министар, а ко државни секретар, као и да је он изабрао представнике у српским општинама.

Рада Трајковић очекује да предсједник Александар Вучић приликом предстојеће посјете Косову објасни да ли ће изоловати људе које предводи Радојичић.

Самостални посланик у Скупштини Србије из Зубиног Потока Славиша Ристић подсјетио је да је Радојичић на сред улице ишамарао председника општине Косовска Митровица Горана Ракића.

„Ракић и званичници који су изабрана власт имају само задатак да спроводе налоге СНС и да се појављују у изборној кампањи. Све остале одлуке које се тичу њихове надлежности и живота људи доноси неформална група. Не знам Радојичића лично, нити сам се икада срео са том особом, али слушајући људе који шапућу по Митровици закључујем да је он права власт на Косову“, рекао је Ристић.

Бивши посланик Демократске странке Србије Марко Јакшић подсјетио је да се предсједник Александар Вучић, после избора на Косову захвалио Горану Ракићу и Радојичићу.

Лист наводи и да приштински медији пишу да је Милан Радојичић кум контраверзног бизнисмена са Косова Звонка Веселиновића, који је био ухапшен због сумње да је организовао нереде на Косову 2011. године.

Радојичић и Веселиновић били су на оптужници Тужилаштва за организовани криминал 2012. године, због сумње да су присвојили 32 возила Хипо-Алпе Адрија лизинг. Ослобођени су оптужби 2016. године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here