Генерал Стојановић: Иза убиства Ивановића не стоје Албанци!

0
2475

Генерал Момир Стојановић, бивши директор Војно безбjедoносне агенције и некадашњи предсjедник скупштинског Одбора за контролу служби безбjедности, оцijенио је да иза убиства српског политичара Оливера Ивановића највjероватније не стоји албански фактор.

Моја оцјена је да иза тога не стоји албански фактор јер су они могли да га убију кад су хтјели, а то нису учинили. Наравно, не изузимам ни ту могућност. Ипак, моје лично мишљење је да је ово или политички мотивисано убиство или дјело криминалних група на сјеверу Косова- рекао је Стојановић за портал Грађанин.

Стојановић је политичку мотивисаност објаснио чињеницом да се убиство догодило у вријеме када су почињали нови преговори о Косову у Бриселу, а Ивановић, који је био „изузетно поштован у српском народу на Косову“, „није хтио да се сложи са издајом тог дијела Србије“. Према начину убиства, пак, могло би се закључити да би иза њега могле да стоје и криминалне групе, казао је он, уз закључак да је убијен „частан човјек и велики српски патриота“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here