Владика Атанасије: Вучић је сјевер Косова дао на поклон Хашиму Тачију!

1
794

Умировљени Владика захумско-херцеговачки Атанасије каже да је неистина прича државног врха Србије да се Срби враћају на Косово, којим „управљају Вучићеви мафијаши“

Он је то казао на промоцији књига митрополита Амфилохија „Ново косовско распеће” у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици.

„Ти људи тамо, почев од Вучића па до Ивице Дачића, па не знам све до кога, ових његових трабаната около, причају лажи како се Срби враћају на Косово. Чиста лаж. Они обнављају светиње? Да нам кажу коју су обновили. Него помажу, рецимо, Норвежани. Они лажу. Сјевер су дали на поклон Хашиму Тачију, такозвани интегрисани прелаз, то су у ствари границе, царине и албанска власт на царинама. А они не иду преко тих граница јер су кукавице. И онда прича то тако Марко Ђурић, а само понавља за Вучићем. Као Вучић добио такозваних десет српских општина – ниједну није добио. А и да је добио, ко зна Косово, зна да су све те општине у Поморављу, а ни једна није унијета с Метохије, а има их пет или шест“ казао је владика Атанасије.

Он је додао да је Метохија дата као што је дат и сјевер Косова. Вучић је, како наводи, спровео изборе, смијенио оне људе које је народ бирао и довео своје мафијаше.

– Питајте Србе са Косова, они ће вам рећи да тамо управљају Вучићеви мафијаши. Онај што држи пумпе на сјеверу Косова, његови кумови и остали. У Лепосавићу, један такав Вучићев мафијаш сазива 5.000 људи, а само је први ред од Срба, а оно друго је све ко зна ко и то су Вучићеве присталице – указао је Атанасије.

Он се пита како Вучића није срамота да на Нову годину издаје проглас.

– Каже, бави се само реалполитиком и земаљском Србијом, а да на небу нема ничега. Е па како живи, ја га сажаљевам. Он је присвојио Србију, а појма нема шта је Србија. Он је нови Тито, нови унесрећитељ Србије. Амфилохију они не могу много, али могу да лажу да га је Мило Ђукановић подстакао, а Мило је главни тутор и ментор Вучићев. Шта је Београд на води него прање пара Вучића и Мила – закључио је владика Атанасије.

1 КОМЕНТАР

  1. Ваше Високо Преосвештенство, све ово што сте објавили је сушта истина.Потписујем се иза свега онога што краси вашу животну борбу за истину. Ја као лаик више пута сам предлагао да Његова светост Патријарх Иринеј заједно са Св.Синодом наше цркве хитно се пресели у Пећку пагријаршију како би се тим потезом дала нада оним несретницима што су остали на КиМ да ће за њих доћи бољи дани и тако дали јаче адуте братској Руској федерацији која нас штити у УН, као и повратак наше војске на КиМ према резолуцији СБ УН за почетак затим повести широку народну акцију у циљу смјене велеиздајника Вучића и његове шпијунско-лоповске клике као и конзилијарни преглед А.Вучића кпд ауторитативних неуропсихијатара.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here