Дајковић напустио Демос и подржао Милачића

1
183

Доскорашњи члан Главног одбора и Предсједништва Одбора Главног града ДЕМОС-а Владислав Дајковић напустио је ту партију и најавио да ће подржавати странку коју ће основати Марко Милачић.

„Након двије године сарадње, одлучио сам да, у пријатељској атмосфери, напустим Демос због мало другачијих погледа на политику. Наравно, то не значи да нећемо наставити сарадњу, напротив, настављамо је у нешто другачијем облику јер се, логично, налазимо на истом опозиционом путу и стремимо истом циљу: коначном ослобођењу Црне Горе, након скоро три деценије непромијењене власти“, казао је Дајковић у изјави за медије.

Професору Миодрагу Лекићу је, како наводи, најискреније захвалан на сваком савјету и лекцији.

„Сматрам да је вријеме за нове младе људе – људе који ће се снагом својих отворених и јасних ставова борити за вриједности оне Црне Горе која нам свима недостаје: непоколебљиве, часне, слободарске – праве Црне Горе наших ђедова и баба, на један модеран начин. Управо ту енергију сам препознао у политичкој партији у настајању – партији на чијем челу ће бити доказани борац, Марко Милачић“, казао је Дајковић.

Милачић ће, како наводи Дајковић, предводити политику којом се неће устручавати да каже којим језиком говори и у коју цркву иде.

„Таласом који ће водити политику љубави, а не санкција према нашим вјековним пријатељима, ће, у коначном, понудити нешто ново и до сада невиђено у Црној Гори – понудиће наду у облику, како је то Милачић већ казао, духа предака за 21. вијек“, навео је Дајковић.

Он наводи и да у том процесу није толико важно бити млад, колико је нужно бити нов – понудити нову идеју, ново виђење ситуације, ново размишљање.

„Ако неко тридесет година, звао се он власт или опозиција, прима 2000 еура скупштинске плате, вози се службеним аутомобилом, има секретарице, савјетнике, бесплатно гориво, телефоне и ручкове, и све то без икакве одговорности, онда ми, разумјећете, нисмо само различита генерација политичара. Ми смо различита класа људи. Можда смо зато ту гдје јесмо“, казао је Дајковић.

Он истиче да је партија, коју ће основати Милачић, нужна потреба Црне Горе.

„Због свега наведеног сматрам да је оснивање партије коју ће предводити, како већ рекох, доказани борац и мој колега, Марко Милачић, нужна потреба – никако хир, те се надам да ће грађани Црне Горе већ на првим наредним изборима имати прави избор – избор праве Црне Горе“, закључио је Дајковић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here