Треба вршити притисак на нестручну, незнавену и неспособну Владу Душка Марковића

0
168

Предсједнику борда директора, господину Ђоку Кривокапићу

Господине Кривокапићу,

признајем да сам затечен и шокиран начином на који се обраћате акционару Василији Миличковићу, човјеку који је ових дана повратио 12.092.000 еура на Ваш ЕПЦГ рачун са којега храните себе и своје породице. Подсјетићу Вас, јер тада нијесте били у ЕПЦГ, да сам шест година водио прави „мали рат“ са Вашим предходницима у Одбору директора, менаџменту, који су тврдили да су консултанске услуге законите, исправне, да за њих није било потребно објављивати Јавни тендер, нешто слично као што и Ви данас радите по питању склапања вишегодишњег уговора са РУПВ без Јавног позива и тендера не поштујући Закон о јавним набавкама, а не кажете који је то акт или пропис који Вам је то омогућио а да је изнад Закона о јавним набавкама, имајте у виду господине Кривокапићу да купујете и не мале количине мрког угља из Рудника из Берана.

Господине Кривокапићу, сви медији знају јер сам то у свом експозеу за предсједничку кампању истакао као главни мотив да кроз кампању извршим жестоки притисак на нестручну, незнавену и неспособну Владу Душка Марковића да на инстант раскине уговор са компанијом А2А чиме би се одмах створили услови да озбиљни стратешки партнер на жиро рачун ЕПЦГ брзих дана унесе цца 1 милијарду еура. Господине Кривокапићи, јели могуће да мој покушај који улази у реалну и завршну фазу, а по признању министрице Секулић, попустили под мојим притиском и кроз ребаланс буџета ће се извршити откуп акција А2А чиме држава преузима власништво над ЕПЦГ-ом. Сигуран сам да Ви одлично знате о чему ја говорим, да је то огромни интерес државе, грађана, акционара и саме ЕПЦГ, а Ви се на овакав беспризоран, зашто не рећи и вулгаран начин, „захваљујете“ за моје ангажовање, успут исказујући радост како кажете „пропалог покушаја убирања сопствених политичких поена“.

Господине Кривокапићу, знам да ово није Ваша реторика, да Ви ни случајно не размишљате попут отргнутих и незнавених ПИАР-а који својим саопштењима ових дана вријеђају здрав разум, помјерајући читаоцима мозак у лијево успут тврдећи да „исказујем елементарно непознавање регулативе, јер ни на који начин цијена угља не утиче на цијену електричне енергије“ и да тако “збуњујем цјелокупну црногорску јавност зарад пропалог покушаја убирања сопствених политичких поена“. Ово господине Кривокапићу није смијело да изађе из Ваше куће јер не да изазива чуђење код грађана, већ и нескривени подсмијех, јер регулатор или ЕПЦГ кроз своју цијеновну политику, кроз бонусе, као разне стимулансе је у прилици да итекако уштеде и на цијени угља пренесу својим потрошачима, па и домаћинствима. Ваши тзв. стручњаци за енергетику математичким прорачуном утврдише да смањујући цијену са 25,62 на уговорену од 24 еура ЕПЦГ уштеди на годишњем нивоу 1,6 до 2,8 милиона еура. Ако би се пројектована у перспективи 16 еура по тони а по казивању стручног и одговорног директора РУПВ г. Славољуба Попадића, могла десит за пар мјесеци уштеда би износила 15,516 милиона еура па би дио тих средстава био пренешен потрошачима у категорији домаћинстава који уредно извршавају мјесечне обавезе, а Ви не бисте морали потписивати вишегодишњи уговор са постојећим РУПВ.

Господине Кривокапићу, да Вас подсјетимо, као и јавност Црне Горе, да је цијена коштања угља у ТЕ Станари који је у саставу те ТЕ износи 10 еура па би нашим новоформираним Рудником у Пљевља у зони Матаруга, па чак и Маоча, цијена коштања тоне угља за ТЕПВ у нашој режији износила 10 до 12 еура, а уштеда на садашњем нивоу износила 26 милиона еура довољан мотив да се одмах приступи формирању нашег новог рудника у Пљевља. Инвестиција би износила цца 13 милиона еура а издвојила би се из редовног пословања, из исказане а нераспоређене добити јер за дивидендом ове године нема нити један оправдани разлог, сачекајмо да Влада исплати акције А2А у 100% износу па ћемо онда дијелити дивиденде.

Василије Миличковић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here