Иницијатива за смјену министра Кемала Пуришића

0
108
Поштоване колеге и колегинице, грађани и грађанке Црне Горе,
изненадна смрт двогодишње Ј.Б. нас је све дубоко потресла, као људе, као родитеље и као грађане ове земље. Усљед немаштине и небриге државе, укидања јединог извора примања самохране мајке М.Б., као и лоших и тешких животних услова, дјечији живот је прерано угашен.
За ову трагедију је одговорна држава, односно Министарство рада и социјалног старања које је ову породицу оставило без икакве заштите и помоћи. М.Б. је са своје три ћерке мјесецима живјела у лошим условима, без струје и воде, те је за храну и помоћ зависила од Банке хране и добре воље и донација њених суграђана. Цјелокупну ситуацију је додатно отежавала и чињеница да је Ј.Б. рођена са дијабетесом и да се о њеном здрављу морало додатно водити рачуна. То на жалост није било могуће јер породица није имала ни основне услове за живот, те да су три мјесеца чекали на рјешење Министарства о помоћи било какве врсте.
Срамотно је да у 2018. години дијете од двије године премине од посљедица дијабетеса. Недопустиво је да у 2018. години дјеца у Црној Гори умиру од немаштине и глади. Држава, која мора да штити све своје грађане, је озбиљно заказала. Администрација једног неефикасног и незаинтересованог министарства је одговорна за трагичну смрт дјетета. Ми, грађани и грађанке ове земље, не смијемо ово да допустимо!
Поражавајућа је чињеница да најмање 90% самохраних мајки није могло своју дјецу да прехрани и обуче без помоћи и донација Банке хране и сличних организација. У свим тим случајевима, систем је остао слијеп за проблеме најугроженијих и најрањивијих група – дјеце и самохраних родитеља без социјалне заштите. Држава и Министарство рада и социјалног старања морају преузму одговорност за свој немар и коначно крену да раде свој посао.
Стога вас све позивам да подржите ИНИЦИЈАТИВУ ЗА СМЈЕНУ МИНИСТРА РАДА И СОЦИЈАЛНОГ СТАРАЊА, КЕМАЛА ПУРИШИЋА, која има за циљ да натјера ово министарство и све друге институције да преузму одговорност за своја (не)дјела.
Бојана Јокић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here