Миличковић: Влада Душка Марковића је незнавена и нестручна

0
116

РЕАГОВАЊЕ

на саопштење ЕПЦГ

„Ви мене каменом, а ја Вас хљебом“

Радује ме сазнање да пратите моје политичко дјеловање па је било за очекивати да ће из Никшића доћи прве честитке за избор „малог акционара“ за првог демократски изабраног предсједника Црне Горе и поштара који ће донијети чек на 600.000 € за добро урађен посао и повраћај 12.092.000 € опљачканих на име лажних консултанских услуга на Ваш ЕПЦГ жиро рачун. Моја битка да спријечим ту пљачку, на име консултанских услуга без јавног тендера, ме неодољиво подсјећа и на овај случај гдје је менаџмент и Одбор директора ЕПЦГ-а тврдио да је то све рађено по закону, да није потребан тендер, а што се касније показало као Ваша неистинита тврдња, није ваљда да ме чека нови трновити пут за заштиту имовине ЕПЦГ од њеног Одбора директора и менаџмента.

„Ви мене каменом, а ја Вас хљебом“ потврђује црногорско проклетство, кад Ви нећете морам – принуђен сам ја истакнути да сам осим чека на 600.000 € за божићне празнике очекивао „Златну плакету“ и за моју мукотрпну седмомјесечну битку са незнавеном и нестручном Владом ЦГ да се на инстант раскине уговор са компанијом А2А. Министрица Секулић је недавно саопштила у медије да је Влада одустала од осмогодишње исплате 35-о милионслих рата, да Влада интезивно преговара са иностраним банкарским институцијама које ће преузети обавезе из споразумног раскида уговора са А2А и тако одмах постала власник 99% акција у ЕПЦГ. Овим се отварају нови хоризонти да кроз нову докапитализацију на жиро рачун ЕПЦГ се слије милијарда еура за изградњу хидро енергетских и других постројења од озбиљног стратешког партнера, чији производ би био искључиво извозво орјентисан за тржиште Италије. Што би та милијарда еура значила за црногорску економију, за град Никшић гдје би ЕПЦГ била локомотива привредног развоја ЦГ је био мој основни мотив – програм да се кандидујем за предсједника ЦГ како бих кроз медијску промоцију вршио притисак на незнавену и нестручну Владу Душка Марковића, да се реализује та идеја. Као што видите та битка са Владом улази у завршну фазу.

Моја отпор менаџменту и Одбору директора у ЕПЦГ који не жели да спријечи замишљену пљачку ЕПЦГ од стране акционара РУПВ која траје више од годину дана улази у завршну фазу гдје се одговорност-драма жели пребацити на Скупштину акционара АД ЕПЦГ и Скупштину акционара АД РУПВ, што неодољиво подсјећа на Ваше бјежање од личне одговорности и од саме скупштине акционара правите позориште. Ово кажем из разлога што у Вашем реаговању наводите да је уговор о којем је ријеч у надлежности тих скупштина али не кажете ко припрема тај акт и да су акционари А2А и Влада ЦГ 99% власници, па за потписивање штетног уговора по Вама би кривац била „скупштина акционара“.

О детаљима споразума, цијени 24 €/т, да је вишегодишњи, говорио је г. Кривокапић на Скупштини акционара одржаној 30. децембра 2017., а да се верификација истог очекује 31. јануара 2018. па се сматра уколико исти не претрпи измјене, а сигурно неће, потписаним. Моја пријава има за циљ да се спријечи лоша намјера јер четворогодишњи уговор без Јавног тендера, по први пут у историји сарадње РУПВ и ТЕПВ је омча око врата ЕПЦГ-у код евентуалног превременог раскида, друго желио сам указати ВДТ-у да је предсједник Борда РУПВ Александар Митровић, који је заказао Скупштину за 22. јануар 2018. у тешком конфликту интереса, а што Вама очито није препрека.

Ваше крајње недобронамјерно реаговање код мене је изазвало и мали револт, и Ви сте главни иницијатор што ћу ових дана поднијети кривичну пријаву и против директора Пореске управе Миомира М. Мугоше, јер да је исти радио свој посао у 2013. до 2016. ми данас на ову тему небисмо разговарали јер би РУПВ био у стечају, као и превентивну противу премијера Душка Марковића да му се случајно не омакне да 41,7% акција не прода неком пожељном партнеру или да дозволи да се А2А предомисли-прекрши споразум.

На крају Вас желим подсјетитида је искључиви интерес АД ЕПЦГ инвестиција од 13 милиона еура у нови РУПВ који би са цијеном експлатације руде угља од 12 €/т омогућио ЕПЦГ-у профит, а домаћинствима нижу цијену струје за 20%, а постојећем РУПВ омогућио самостално пословање да угаљ продају на тржишту од 50 до 100 €/т.

Василије Миличковић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here