ХИТ ЈАНУАРА Патријарх Иринеј: Благодаримо Господу на Вучићу

1
386

Људи могу да причају ово или оно, али ми видимо колико се председник Србије Александар Вучић бори да сачува Косово и Метохију, поручио је патријарх српски Иринеј на литургији коју је служио у Бањалуци, поводом Дана Републике Српске.

„Благодаримо Господу што нам је подарио човека који се лавовски бори за српски народ, а посебно за мученичко и страдално Косово и Метохију“, рекао је патријарх.

„Људи могу да причају ово или оно, али ми видимо колико се он са својим сарадницима бори да сачува тај најсветији дио наше земље, Косово и Метохију, тај наш Јерусалим, ту нашу Палестину, ту нашу свету земљу са оним светињама бројним, великим и славним, на Косову и Метохији“, рекао је патријарх и додао да и народна пословица каже да прегаоцу Бог даје махове – вољу, крепост, ријешеност.

Надамо се и молимо Господу, додао је патријарх српски, да предсједнику Републике Србије дâ „снаге и моћи да се одупре силним вјетровима нашега времена, са надом и вјером и уз помоћ Божју да нас Господ неће оставити“.

Патријарх је такође захвалио Богу што је Републици Српској дао човјека, Милорада Додика, који, како је рекао, мудро води свој народ и лавовски се бори да сачува Републику Српску.

„Срби знају шта је држава, јер су је увијек имали и умију да поштују државу и док то будемо слиједили тако – историју и културу нашу опстаћемо, одољећемо свим непријатељима и искушењима нашега времена“, закључио је патријарх српски.

 

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here