Жарко Јокановић: За годину бедну и лошу – погледајте у лице олошу

0
258

Пише: Жарко Јокановић

Ресетовани поданици,

Свима вама који сте, вољом великог вође и сопственом глупошћу, враћени на фабричко подешавање, срећна нова 2013. година, у којој ће вам просечна плата достићи историјских 500 евра. Баш како вам је вођа обећао и тада и сада. Што је доказ његових импресивних реформи и успеха, чврсто ослоњених на вашу наивност и глупост.

Захваљујући томе Србија је на Блумберговој листи 8. по Индексу беде, а прошле године, рођено је најмање беба од 1900. године до данас. Београд је други најнебезбеднији граду Европи. У Нишу је за месец дана запаљено шест аутомобила, а у Крагујевцу само једна гимназија. Преко 60.000 младих годишње напусти Србију, док вам онај, који слаже кад зине, славодобитно објашњава да нам толико добро иде да ћемо морати да увозимо раднике.

Но, битно је да сте ви преспавали последњих пет година његове власти и да се не сећате нити једног његовог обећања, нити једне његове лажи.

Зато се не сећате да је вођа још 2015. тврдио да је просечна плата већ 500 евра, да би сада, честитајући нову 2018. годину, обећао је да ће до краја године бити 500 евра. И није луд он – него ви. Зато сте заборавили и да је 28. јуна 2014. године изјавио да ће до краја 2016. године бити завршена прва фаза Београда на води, са највећом кулом на Балкану и шопинг центром – у које ће бити уложено милијарду евра. Његове лажи могли бисте видети простим погледом у небо, али вас подаништво спречава да подигнете главу. Или вам подсвест ипак говори да можда и није слагао. И да је милијарду евра вероватно уложено. У нешто што се зове џеп, а не кула.

Зато нема ништа од обећаних стотина зграда Београда на води, започетог ’’јуначким’’ ноћним рушењем Савамале, од стране побеснелих манијака с фантомкама на глави, под командом градске власти, што је и сам вођа признао, назвавши их комплетним идиотима. Међутим, то му ни најмање не смета да исте те комплетне идиоте поново кандидује на предстојећим београдским изборима. Који ће можда бити заједно са ванредним републичким изборима, јер вођа не може да се отргне притиску од стране моралне и научне громаде оваплоћене у функцији доктора – министра полиције, који на томе инсистира. А, томе се придружује и премијерка. Чијем вулгарном, нушићевском полтронству, бескичмењаштву и улизивању вођи – нема краја. Што је сасвим прихватљиво и њему и њој и свима вама који сами и својевољно исцртавате контуре својих карикатура, отимајући посао маестралном Кораксу.

Но битно је само да премијерка пљује Ђиласа. И каже да не може да буде градоначелник. Због геј-параде. Истовремено, премијерка хвали Фирера из Батајничког сокака. С којим дели исте вредности. Јер, он је иначе, познати поборник геј-параде. Али, све је то логично. Јер ово је сезона пљувања Ђиласа. После пет година непомињања истог. Које би се наставиле да се исти није кандидовао за градоначелника. Што је неопростив грех.

Грех је и што су Ђиласове фирме за 6 година донирале 3 милиона евра у хуманитарне сврхе. Грех је и што су за време Ђиласа направљена два моста и започет трећи. Изграђена 44 нова вртића, а 77 реновирано, дотиран боравак за 65.000 деце. Изграђено 1.635 станова, од чега 452 социјална. Али, шта је то спрам свих неиспуњених вођиних обећања и лажи, спрам макете Београда на води и две полуизграђене стамбене зграде које се граде скоро пет година и до којих се стиже гацајући по дубоком блату вођине замишљене метрополе.

Зато вас поздрављам вашим традиционалним поздравом:

За годину бедну и лошу – погледајте у лице олошу.

Заувек ваш

послушни грађанин,

Срба

П. С.

Битно је да сте у Нову годину ушли с јелком од 83.000 евра. А, трагично је што сте је окитили својом глупошћу, трпљењем и главом забијеном у песак.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here