Шиптари закључали монахиње и блокирали приступ манастиру Пресвете Богородице

1
103

Група Шиптара блокирала је јутрос у Ђаковици приступ манастиру Пресвете Богородице, иако су Срби отказали најављену посјету због пријетњи и безбједоносне ситуације.

„Четири старице монахиње остале су јутрос закључане у манастиру и литургија није служена нити је ико могао да донесе бадњак. Чак нису могле да купе ни хљеб који им је после донијела полиција. Наводни мирни протести само су наставак етничког чишћења Ђаковице од Срба који је услиједио након 1999, уништавањем српских цркава и кућа“, изјавио је архимандрит Сава Јањић.

Он је на свом ФБ профилу написао да је манастир Пресвете Богородице до темеља био спаљен 2004. године, а да православно гробље још и данас представља „тужну слику савременог варварства и мржње“.

„Нажалост, и после 18 година многи наши вјерници не могу да дођу на Косово и Метохију док они који су овдје остали живе у сталној зебњи и неизвјесности због етничке мржње која се шири на сваком кораку: у медијима, у школама, на друштвеним мрежама. Част изузецима, али нико јавно не смије да дигне глас против преовлађујућег терора у коме су послије рата од косовских екстремиста страдали и многи честити косовски Албанци“, написао је архимандрит Сава Јањић.

Додао је да није ни чудо што се Косово данас суочава са све озбиљнијим међународним осудама.

1 КОМЕНТАР

  1. па тај Сава Јањићи је шиптарски сарадник и он је један од најзаслужнијих за то стање…а ви са овог портала пиведите рачуна кога рекламирате оваквим објавама или вас бришем из мог видокруга….

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here