Душко Марковић жели зло Црној Гори

0
343

Господине Марковићу, Ваш получасовни интервју јасно говори о Вашим злим намјерама према грађанима и држави Црној Гори.

Све што сте изговорили је превара и обмана грађана и кад се тиче изборног законодавства, медијских слобода, јавног сервиса РТЦГ, рада административног одбора по питању смјене НВО представника у јавном сервису, као и о самим достигнућима Владе Црне Горе у 2017. години.

Ваша оцјена да имамо „одлично изборно законодавство“ је толико тенденциозна и злонамјерна порука која жели да замаже очи нашој јавности, а стиже са тако високе адресе на којој Ви сједите, чини је изузетно опасном и застрашујућом. Казати да је Закон о избору одборника и посланика одличан при чињеници да на изборима у Вашој режији грађани немогу изабрати једног Николу Теслу или Алберта Ајштајна говори о Вашим злим намјерама и о Вашој личности. Ако од 1998.године до данас владајући ДПС са тзв. системском опозицијом, зашто не казати лажном опозицијом, 15 пута мијења изборни закон и никако да се договорите, да га ускладите са Уставом Црне Горе који у неколико својих одредби јасно и недвосмислено гарантује грађанима Црне Горе право гласа да бирају и да буду бирани, право да именом и презимном грађани на изборима бирају своје представнике у Скупштини Црне Горе како би се ти представници звали пуним именом народни посланици. Свих ових година, па и данас, посланике у Скупштини Црне Горе и у локалним парламентима бирају искључиво лидери странака па се такви посланици у народу зову лидерски – партијски посланици који ту функцију стичу искључиво у корупцији, за новац или у полтронству, па су последице таквог Вашег изборног законодавства вјечити лидери и вјечити посланици, што јасно говори о бесмислу избора у Црној Гори. Такав изборни закон за последицу има и заробљене државне институције од стране партије којој Ви у похвали кажете да сте њен изворни оснивач што Вас код моралних, честитих и цивилизованих грађана ставља на врху оптуженичке листе за сва зла и ужасе који су снашли овај народ од однарођене партитократске владавине. Ваше признање да сте 14 измјена и допуна изборног законодавства донијели сами са собом сликовито говори о Вашој демократичности и о поштовању ОДИХИР препорука.

Господине Марковићу, видимо да нијесте за пуно ствари обавијештени па ни за Вас чињеницу да је недавно у Скупштини Црне Горе отворена пандорина кутија из које је искочила ОТВОРЕНА ЛИСТА као будући модел избора у Црној Гори, да се коначно изборни закон усклади са Уставом. Широм Црне Горе је одјекнуо тај политички шамар од посланика Александра Дамјановића и Андрије Поповића корумпираним колегама, посланицима и лидерима партија, који су годинама изборно законодавство усклађивали и доносили искључиво за своје неморалне лидерске потребе, а на штету грађана и државе Црне Горе. Ми грађани који нијесмо облачили Ваш прљаве партијске дресове учинит ћемо и свакодневно чинимо притисак на тзв. лидере опозиције да следећа четири закона која се доносе 2/3 већином морају кандидовати отворене листе, морају вратити право гласа народу Црне Горе, морају јер шамар који су им опалили народни посланици Дамјановић и Поповић им је коначно зацрвенио образ и обиљежио их као главне кривце за неконтролисану ДПС владавину свих 27 година.

Господине Марковићу, ДФ и њени лидери Мандић, Медојевић, Кнежевић, Пејовић имају у свом партијском програму који зову „библијом“ отворене изборне листе исто као и лидер Демократске ЦГ Алекса Бечић, па им неће бити тешко да ових дана поднесу измјене и допуне за модел отворена листа јер би у противном лагали своје симпатизере, обмањивали их као и Ви што радите свих ових година од краја 20-тог вијека. Рачунајте господине Марковићу да ћете убрзо имати на столу, код Ивана Брајевића (већ су му уручене измјене) предлоге 39 посланика опозиције, па уз очекивану помоћ ОЕБС-а и притисак на Ваше посланике да том предлогу Ви дате 2/3 подршку и тако усвојити нова четири изборна закона усклађених са Уставом Црне Горе, тада ћете Ви закукати над својом судбином а до данас заробљени народ славити прву побједу и те законе оцијенити са одличном оцјеном а Вас и Ваш ДПС послати у историју.

Да Ваша оцјена није тачна да је изборно законодавство „одлично“ већ ругоба и „гробница народа“ говори понуда од 30.000 еура нашег предсједничког кандидата Василија Миличковића за кога изгледа нијесте чули да је предсједнички кандидат, да по Вашем „одличном закону“ један Никола Тесла не може бити посланик на листи ДПС или ДФ или Демоктатске ЦГ ако није по вољи Ђукановића, Мандића и Бечића, говори о застиђу Вашег политичког рада. Марковићу узмите понуђених 30.000 еура и демантујте и нас и господина Миличковића, али на жалост Ви ћете све ово одшутати и награда ће остати неуручена.

Господине Марковићу, у Вашем интервју кажете да се нијесте бавили смјеном чланова Савјета РТЦГ, како кажете бјежали сте од те врсте укључивања у парламент, нијесте пратили детаље, Ваша Влада се није мјешала, нити је „подгријавала“ медијску причу у вези са срамном смјеном чланова из НВО и цивилног сектора који су задњих мјесеци покушавали програмски усмјерити Јавни сервис у служби грађана са циљем објективног и професионалног информисања, да се отвори студио РТЦГ свим темама од животног значаја за грађане и државу Црну Гору, код Вас је то очито изазвало бијес и кренули сте са Административним одбором, Шкрељом и Мартом Шћепановић, да дисциплинујете и вратите у своје окриље до данас најзначајнији стуб Ваше владавине РТЦГ сервис, мијењајући Ивановића, Марковића и Ђуровића са провјереним партијским кадровима ДПС-а попут лојалног Слоба Пајевића, који је до прије пола сата обављао високе ДПС партијске функције. Ових дана је за очекивати да на друга два мјеста кандидујете Мишка Вуковића и Миша Обрада Станишића, свакако да ћете их претходно разријешити свих партијских функција, дакле замијенити им скупштинске клупе са фотељама у Савјету РТЦГ, а након истека мандата ћете их високо позиционирати у својим партијским ДПС редовима. Свакако да ћете безстидно, преко Марте и Шкљеље, обавјестити црногорску јавност да је све у складу са законом.

На крају господине Марковићу, желимо Вас још један пут упозорити да сте искључиво Ви као премијер одговорни уколико не поступите по предлогу Василија Миличковића да одмах и сад откупите акције талијанске компаније А2А у АД ЕПЦГ како господин Миличковић тврди за „нула еура“ као трошак буџета.Откупите ли акције А2А у року одмах, отворили сте нови лист економског препорода ЦГ економије, у противном ћете бити обиљежени као велеиздајник државних интереса и бити процесуирани кривичном пријавом код ВДТ Станковића.

ЗА ГРАЂАНСКУ АКЦИЈУ

Вујичић Божидар

Џаковић Стеван

Момир Јоксимовић

Василије Миличковић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here