Подвојене личности лажних патриота

0
266

Пише: Небојша Вукановић

Вишеструка подвојена личност је један од најтежих поремећаја у психолошкој пракси, а карактеришу је амнезија, честе промјене ставова, мишљења, емоција и расположења. Судећи по клиничкој слици коју показују у јавности, многи функционери СНСД-а су дисоцијативне подвојене личности које се један дан представљају као велике патриоте, шовинисти, ултрадесничари и националисти, а већ сутрадан су космополите, европејци и толератни либерали. Један дан су за референдум, одцјепљење и самосталност Српске, а већ сутрадан за јачање БиХ, сарадњу са СДА и Бакиром.

Да је раскринкавање лажног патриотизма и дволичности СНСД-а жестоко забољело челнике режима потврђује и данашње реаговање члана Главног одбора СНСД-а Радована Ковачевића, који лажима и подметањима покушава да замијени тезе и скрене причу у погрешном правцу. Лицемјерни Ковачевић, бивши назадњак и функционер лагумџијиног СДП-а, обмањује јавност тврдњама да је само помињање имена нечијег оца тобоже шовинизам, примитивизам и говор мржње.

Да би Ковачевића и остале подвојене личности у СНСД-у подсјетили шта је то прави шовинизам и говор мржње предлажемо им да послушају Додикове изјаве и увреде изнесене на рачун новинарке Аријане Сарачевић Хелаћ или Гордане Катане, којој је рекао да је лоша јер долази из народа који је такав!?

Јасно је да ме не интересује ко се како зове, да не дијелим људе по вјери или нацији којој припадају, али многима смета када челници СНСД-а непрекидно контаминирају јавни простор шовинистичким изјавама и бесмисленим оптужбама за наводну издају, пробосанску сарајевску издајничку политику, упорно називање својих политичких противника потурицама, јањичарима, бакировцима.. Управо због такве контаминације и креирања јавног мјења недавно су ме у центру Требиња, пред гостима из Бањалуке, напали активисти СНСД-а увредама и оптужбама да сам јањичар, потурица, осунећени Бакировац и издајник кога ће они протјерати из града!

Мене не интересује шта су по националности Нада Тешановић, Игор Радојичић, супруга Небојше Радмановића, Николе Шпирића или Слободана Гаврановића, али је недопустиво да нам они држе часове о патриотизму, издаји и националној политици. Недопустиво је да се Нада Тешановић на Хрватском народном сабору залаже и гласа да дио Српске припадне некој новој хрватској федералној јединици, или да Веселин Гатало и Зоран Зенга Новаковић, припадници агресорске Хрватске војске, воде државне институције и националну политику !

Радован Ковачевић

Лицемјерство СНСД-а најбоље показује управо примјер Радована Ковачевића, који себе јавно назива Југословеном, љевичаром и тек на крају грађанином Републике Српске. Зар такви треба да буду најближи Додикови сарадници, воде националну политику, државу, кроје капу и држе часове из морала и патриотизма? Ковачевић је типичан СНСД-овац јер се на челу ове странке од оснивања налазе преобучени Југословени и комунисти, који су још од Конгреса у Дрездену давне 1928. својим радом нанијели велико зло српском народу. Тешко стање у коме се налазимо управо је последица погубне националне политике лажних патриота.

Осим што су из Градишке, Радован има доста тога заједничког са Денисом Есадовим, али умјесто што мени држи јавне придике требао би да се сјети неких својих објава и непримјерених увреда на вјерској и националној основи. Иако је подвојена личност, Ковачевић би се требао сјећати свога недавног твита о писцу Бошњаку Мухарему Баздуљи и Хрвату јеврејерског поријекла Бранку Хорвату, или говора мржње када је написао твит „И хаџија. И хафиз. И бег. И ић. А шупак“ којим је вулгарно и непримјерено вријеђао муслиманске вјерске великодостојнике у БиХ.

Срамно је да Ковачевић и њему сличне подијељене личности, Југословени, љевичари и лажне СНСД-ове патриоте, глуме пуританце, држе моралне и патриотске лекције, јер су управо они персонификација свог зла и лошег што нам се догађа, и због чега се налазимо на дну Европе.

Циљ мог рада, истраживања и упорног писања је да демаскирам и оголим лажне патриоте и подвојене личности које нас воде у пропаст, а чињеница да режимски пијуни данима цвиле, правдају се и бране јасно показује да сам на добром путу. Умјесто што изврће чињенице и покушава да манипулише грађанима, препоручујем Ковачевићу и његовој екипи да бирају телевизију, мјесто за мегдана и суочавање мишљења. Пристајем да дођем на РТРС и да емисију уживо скупа воде Мато, Нада и Синиша Милорадов. Позив је отворен а рукавица бачена, али сам нешто убијеђен да позитивног одговора и термина неће бити јер су кукавице, лажне патриоте и подвојене личности свјесне да дуго времена послије тога не би имале жељу за јавним наступом.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here