ФОТО Бакљаде у украјинским градовима у славу Хитлеровог сарадника Степана Бандере

1
249

У КИЈЕВУ СЕ КЛИЦАЛО „УКРАЈИНА ИЗНАД СВЕГА” И „БАНДЕРА ЋЕ ДОЋИ И ЗАВЕСТИ РЕД”

  • Бандеровци су у Другом светском рату побили безмало милион људи. Највише Јевреја, Пољака и Руса, али и Украјинаца. Само у време Волињског покоља су ликвидирали око 200.000 Пољака и 28.000 Јевреја

          УКРАЈИНСКИ екстремни десничари и неонацисти поново су организовали бакљаде у центру Кијева и више градова на западу земље.

          Све током 109-те годишњице од рођења  свог идола Степана Бандере.

          У Кијеву је бакљада потрајала око један сат, уз учешће присталица партије Свобода, полувојне организације Десни сектор, Националног корпуса и Конгреса украјинских националиста.

          Колона је прошла од споменика Тарасу Шевченку до Мајдана Незалежности (Трга Независности). Учесници марша су извикивали: „Слава нацији, смрт непријатељима!”, „Бандера ће доћи и завести ред” и „Украјина изнад свега”…

На Мајдану су наступили украјински политичари и историчари. Слушали су их они који би се – ако би се поређење правило са Хрватском – мирно могли назвати украјинским наоусташама.

Сличне манифестације одржане су и у Лавову, Тернопољу, Дњепру, Кривом Рогу, Ровну и Мелитопољу. Маршеви националиста одржани су и у Славјанску, Авдејевки.

Бандеровци су, поред свега осталог, расисти. Само, нимало им не смета што је Степан Бандера и по оцу и по мајци – чистокрвни Јевреј.

Бандеровци су у Другом светском рату, у којем су били на страни Хитлера, побили безмало милион људи. Највише Јевреја, Пољака и Руса, али и Украјинаца.

Само у време Волињског покоља су ликвидирали око 200.000 Пољака и 28.000 Јевреја.

Пољски Сејм је 22. јула 2016-те тај покољ назвао геноцидом.

Факти

1 КОМЕНТАР

  1. Истина је за злочине над Пољацима и Русима, али УПА није била на страни Хитлера. ОУН је прогласила независност Украјине 30. јуна 1941, након чега су све вође стрељане или стрпане у логор, укључујући и Бандеру који је заточен у логор Захсенхаузен, док су његова два брата ликвидирана у Аушвицу. Тада је уследио терор над украјинским националистима.
    УПА је ратовала и против Црвене армије, и против Немаца и против пољске Армије Крајове. Једноставно, хтели су независну Украјину, никаквог говора о сарадњи са Хитлером ту нема.
    ПС: Да не би било забуне, не оправдавам недела УПА, нити подржавам Украјину у актуелним сукобима.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here