Позив Ивици Станковићу да ради свој посао поводом ЕПЦГ и А2А

0
72

ВРХОВНО ДРЖАВНО ТУЖИЛАШТВО ЦРНЕ ГОРЕ
Врховни државни тужилац, Ивица Станковић
Улица Слободе бр.20 Подгорица

ПРЕДМЕТ: УРГЕНЦИЈА

Господине Станковићу,

И данас путем медија вршим јаки притисак на менаџмент АД ЕПЦГ и Одбор директора којег чине представници талијанске фирме А2А и представници државе Црне Горе а против којих сам поднио и кривичну пријаву 11. децембра. Позивам и Вас да хитно реагујете и спријечите најављену пљачку државне имовине у висини 119 милиона еура.
Господине Станковићу, очито је да иза моћника за које закони Црне Горе апсолутно не важе стоје јаки државни појединци и институције, зато сам Вас директно из студија РТЦГ, емисија РЕПЛИКА, позвао да превентивно дјелујете јер ако се деси, а сигурно ће се десити ако их Ви не спријечите само талијанска компанија А2А ће из те замишљене трансакције опљачкати приближно 48 милиона еура, па нас онда чека много тежи пут да се годинама трудимо и мучимо да тај новац повратимо. Ја немам више снаге да кроз све то пролазим, мукотрпно је било и више од тога моје настојање да талијанска пљачка у висини од 12 милиона еура, уз огромно противљење државних органа буде враћен на жиро рачун ЕПЦГ, зато овај мој апел схватите крајње озбиљно и како народна изрека каже боље спријечити него лијечити.
Господине Станковићу, радује ме сазнање да је Ваша сарадница Стојанка Радовић, услишила мој писмени захтјев и образложење, обуставила истрагу противу недужних чиновника из ЕПЦГ Војке Ћаласан и Венке Јањушевић јер су исте биле приморане од менаџмента – извршног директора Енрика Малербе из компаније А2А.
Господине Станковићу, укратко ћу рекапитулирати пљачку која је замишљена кроз насилни откуп акција РУПВ а чији сценарио је у вишеструком конфликту интереса што сам ближе описао у поднесеној кривичној пријави од 11. децембра 2017.
– акционар А2А за продају својих акција у РУПВ (39,419%) инкасираће са жиро рачуна ЕПЦГ цца 13 милиона еура
– акционар Ацо Ђукановић за својих 11,8433% акција наплатиће цца 3,9 милиона еура
– сходно Закон о преузимању АД, ЕПЦГ ће исплатити цца 34 милиона и након тога
– ЕПЦГ преузима дугове РУПВ, по задњем доступном извјештају Делоитте 50 милиона еура
– дакле замишљени сценарио откупа акција ЕПЦГ ће коштати приближно 85 милиона еура.
– уколико се деси, а десит ће се да компанија А2А напусти Црну Гору ЕПЦГ ће бити у обавези да им по други пут исплати, кроз њихов акционарски удио у ЕПЦГ 41,7% од износа 85 милиона јер толико након пљачке вреди њихова имовина, цца 34 милиона.

Као што видите г. Станковићу, сулуди сценарио против законитог откупа акција се пење на износ 119 милиона еура.
Да се овај сценарио не би десио упозорио сам писмено Одбор директора у АД ЕПЦГ о чему је данас јавност путем медија обавјештена а Вама достављам у прилогу.

С поштовањем,

У Подгорици, 29.12.2017.године

Подносилац Кривичне пријаве
предсједник Удружења мањинских акционара ЕПЦГ
Василије Миличковић, као звиждач
ул. Прва Пролетерска 68 Подгорица

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here