Брајовић и Ђукановић договорили коалицију на Цетињу, Газивода принципијелно неће функције

0
184

Демократска партија социјалиста и Социјалдемократе формирају власт на Цетињу, а партији Мила Ђукановића уз мјесто градоначелника припада и позиција предсједника Скупштине тзв. “престонице“.

Вијестима је то потврђено из више извора, као и да предсједник СД Цетиње Иван Газивода није прихватио мјесто предсједника Скупштине. Заузврат су добили “другу“ позицију.

Цетињски одбори ДПС и СД дали су сагласност на преговарачку платформу која је основа за власт у тзв. “престоници“. Остало је да се о томе изјасне предсједништва двију партија, послије чега би слиједило потписивање коалиционог споразума.

ДПС још није званично донио одлуку о градоначелнику. Један од главних кандидата је Александар Кашћелан, након што је Александар Богдановић изабран за министра културе.

Кашћелан је директор Монтенегро бонуса.

ДПС је на изборима 26. новембра изгубио апсолутну већину и да би остао на власти тражио је подршку СД-а. СД је одбио понуду опозиције, која је била спремна да јој за смјену ДПС-а понуди сва мјеста у тзв. престоници, укључујући и градоначелника.

У пакету са Цетињем, двије партије се договарају и о формирају власти у Петњици и у Мојковцу, што је очекивање СД-а.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here