СНП излази из власти у Будви

0
87

Будвански одбор Социјалистичке народне партије данас ће јавно објелоданити излазак из владајуће коалиције и тражити преговоре о формирању власти на новим основама, сазнају подгорички медији.

У тој странци тврде да није испоштовован коалициони споразум који је СНП прије годину закључио са Демократском Црном Гором, Демократским фронтом, Демосом, Грађанским покретом УРА, Социјалдемократском и Либералном партијом.

Управо данас истиче десетодневни рок, који су из СНП-а дали партнерима да испуне обавезе из коалиционог споразума. Предсједник будванског СНП-а Веселин Марковић обавијестио је коалиционе партнере да ће иступити из владајуће већине, али и да је спреман да поново започне преговоре о склапању коалиционог споразума на новим основама.

Захтјев за нове преговоре адресиран је на градоначелника Драгана Краповића који је тачно прије годину преузео функцију првог човјека Будве.

Најава СНП-а да ће изаћи из коалиције дешава се уочи сједнице Скупштине општине на којој је требало да се донесе буџет за наредну годину, као и План инвестиција и програм уређења града који су кључни документи без којих градске власти не могу да функционишу.

СНП у локалном парламенту има једног одборника и њихово присуство је кључно за обезбјеђивање кворума владајућој коалицији. Додатни проблем могла би направити и чињеница да је захтјеве за долазак на сједницу СО колиционим партнерима изнио и независни одборник Стеван Џаковић, наводећи да неће гласати за буџет уколико не буду испоштовани његови услови.

Из СНП-а су условили своје даље учешће у власти. Познат је и списак захтјева.

Да ли је опет умијешао прсте?

“Смањити цијену воде од 20 до 30 посто и укинути таксу на водомјер. Смањити цијену за одвоз смећа 10 одсто. Обезбиједити бесплатан превоз ђацима који у школу морају ићи градским превозом. Ослободити грађане Будве који решавају стамбено питање плаћања комуналија до 400 метара квадратних. Из плана привремених локација избрисати два камена киоска од 2.000 метара квадратних на Светом Стефану, затим нови ресторан “Нобу“, као и привремене локације на Светом Стефану и Старом граду. Направити комисију од представника коалиције која ће испитати све уговоре од 2005. године. Извршити попис општинске имовине”, наводе захтјеве у будванском СНП-у.

У међувремену, предсједник СНП Владимир Јоковић је распустио Општински одбор Будве тако да сада ова партија не може повући одлуку јер се локални огранак не може легитимно састати.

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here