Двери подржавају Апел за одбрану Косова и Метохије

0
118

Српски покрет Двери у потпуности подржава Апел за одбрану Косова и Метохије, који је у Радовићима на Луштици представио Митрополит Црногорско-приморски г. Амфилохије.

Ако су се Александар Вучић и Ана Брнабић понадали да ће уплатом од 10 милиона евра из буџетске резерве за радове на Храму Светог Саве у Београду запушити уста СПЦ и српском народу по питању Косова и Метохије, преварили су се.

Свакако да Влада треба да подржава довршетак изградње храма Светог Саве на Врачару, и то не из резерве, него опредељивањем већих редовних средстава из буџета, али исто тако и да уложи све напоре да очува територију Косова и Метохије у саставу Србије. Спровођењем Бриселских споразума, чини супротно.

Двери не деле ставове дела медија у Србији у страном власништву, да се поједини епископи СПЦ баве политиком, уместо да буду свештеници.

Подсећамо јавност, а и председника Вучића, да су Срби православне вероисповести, где се јединство и снага црпи из саборности, за разлику од Вучићевих тенденција да се Србији наметне протестантска индивидуалистичка етика, потпуно страна духу и традицији нашег народа.

Такође, подсећамо да је Свети архијерејски сабор СПЦ у последњих 30 година, нарочито за време блаженопочившег Патријарха Павла, донео низ закључака и ставова по питању Косова и Метохије који се ни у чему не разликују од ставова изнетих у Апелу за одбрану Косова и Метохије. Једина разлика је што је за последњих 30 година Александар Вучић, дошавши на власт са причом о безусловној одбрани КиМ и поништавању Бриселских споразума, отишао најдаље у издаји српских државних и националних интереса и за наредну годину припрема терен за коначни ударац: признавање тзв. независног Косова.

За разлику од лажног унутрашњег дијалога са циљем аболирања велеиздаје Вучићевог режима, Двери већ неколико месеци интензивно спроводе паралелну кампању о одбрани Косова и Метохије у саставу Србије, у којој учествују еминентни стручњаци и друштвени радници који су својим досадашњим ставовима и радом показали како се бори за Косово и Метохију у саставу Србије. Међу њима су Бошко Обрадовић, академик Коста Чавошки, проф. др Слободан Самарџић, Милан Стаматовић, Драгана Трифковић, Драган Тодоровић, Славиша Ристић, Марко Јакшић, Марко Пушица, Зоран Радојичић и многи други.

Радујемо се да и део најугледнијих свештеника СПЦ излази у јавност са ставом који се у потпуности слаже са ставом за који се и Двери залажу. Уверени смо да ће Апел за одбрану Косова и Метохије бити подржан од стране Сабора СПЦ и широко прихваћен од стране српског народа.

Информативна служба Српског покрета Двери

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here