Миличковић: Мило Ђукановић се, преко Јавног сервиса, спрда са нама и помјера нам мозак!

5
942

Подгорица, ПР прес сервис – Независни Јавни сервис је једина шанса за све оне који се боре за владавину права у Црној Гори, због чега из њега треба да буду искључени сви партијски утицаји, поручили су представници Групе грађана „Грађанска акција“.

Кандидат за предсједника Црне Горе и представник Грађанске акције Василије Миличковић је на данашњем протесном перформансу „Независни Јавни сервис и тачка“, поручио Милу Ђукановићу и Луиђу Шкрељи да им неће дозволити да у нешто што је прозор у свијет, а то је, како је рекао, Телевизија Црне Горе (ТВ ЦГ), уводе своје војнике и то „веома жестоке, јаке“.

„ТВЦГ је једини прозор, једина шанса нас који се желимо борити за владавину права у Црној Гори. Ако нам Луиђ Шкреља буде изабрао професионалне ДПС-ове војнике, умјесто људи попут Горана Ђуровића, који је наводно у конфликту интереса због лука и салате, то вријеђа мозак“, казао је Миличковић.

Само са независним јавним сервисом, како је рекао, може да се чује глас грађана.

„Ја се надам да ћемо врло брзо у Јавни сервис вратити све професионалце, све људе који подржавају независни медиј, објективно информисање грађана, а искључити све могуће партије и партијски утицај“, казао је Миличковић.

Према његовим ријечима, протестном перформансу „Независни јавни сервис и тачка“, требало је да присуствују лидери свих опозиционих политичких партија у Црној Гори.

„То је велико питање зашто их нема. За многе је то дилема, за мене није. Они су системска опозиција Мила Ђукановића. То су људи које апсолутно не интересује овај народ овдје, као ни медијска права. Они су толико злоупотријебили грађане Црне Горе да управо захваљујући њима Ђукановић влада 27 година“, оцијенио је Миличковић.

Он сматра да је ТВ ЦГ значајнији стуб „приватне државе Мила Ђукановића“ од, како је рекао, судства, тужилаштва и полиције.

„Отвори ли се телевизија, Ђукановићу и мафији се руши све. Ово је изузетно значајан тренутак и дајемо пуну подршку независном и професионалном Јавном сервису“, поручио је Миличковић.

Предсједник партије пензионера, инвалида и реституције Црне Горе Момир Јоксимовић подсјетио је да је на недавној конференцији о медијима у Тирани, поручено да за оне који спутавају истину и слободно новинарство, нема мјеста у Европи.

„Ми смо данас овдје да подржимо ове људе, јер су нама слободни, независни медији и независни новинари веома важни“, казао је Јоксимовић.

Он је подсјетио да су представници Грађанске акције предали предсједнику Скупштине Црне Горе Ивану Брајовићу да, како је рекао, потпише Предлоге измјена и допуна Закона о избору одборника и посланика.

„Колико су важна слобода и независност медија, толико су важни и ови изборни закони“, поручио је Јоксимовић.

Миличковић је додао да је Предлог измјена и допуна Закона о избору одборика и посланика заведен и у Уставном суду Црне Горе.

„Тај суд је најодговорнија институција што имамо заробљену приватну државу Мила Ђукановића. Овај Предлог измјена и допуна Закона, тј. усклађивање са Уставом је спас за грађане, то је нова Црна Гора, то је слобода грађана“, навео је Миличковић.

5 КОМЕНТАРА

  1. Свака част Миличковићу и Јоксимовићу. Овако треба да се покрене цијела Црна Гора.Без слободних медија нема ни градјанске слободе. Мала група људи покреће велике ствари.СВАКА ЧАСТ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here