ПОЖАР у ОО Нове у Подгорици: “Митар Ковачевић“ цијепа странку

0
414
Појавни облици ''Митра Ковачевића''

Због предлога да “Митар Ковачевић“ буде носилац листе Демократског фронта на предстојећим локалним изборима у Подгорици, велике су шансе да дође до раскола у Новој српској демократији, али и у цијелом савезу, сазнаје портал УЈЕДИЊЕЊЕ од више инсајдера из те политичке групације. Наиме, политички пожар незадовољства плануо је недавно на Веруши, а мјестимично јак и на ударе јак сјеверни вјетар, који је дувао претходних дана, раширио га је и по осталим дјеловима ОО НСД Подгорице!

Посебно је незадовољан предсједник подгоричког огранка Радош Зечевић, који, најблаже речено – сматра да “Митар Ковачевић“ не може, из моралних разлога, да носи листу ДФ-а на градским изборима на прољеће наредне године.  

– Радош слови за беспоговорног извршиоца свих налога Андрије Мандића. Он је и постављен на чело ОО Српске народне странке прије 14 година само зато што је Мандић ишао логиком – боље да на челу одбора буде Радош који дође сваке ноћи код мене кући да олајавамо људе, него неко ко би капацитетом личности био одговоран и самостално, односно по Статуту, радио свој посао. Без обзира на све, нисам сигуран да ће Радош без неке компензације овога пута пристати да ради кампању за “Митра Ковачевића“ за кога је потпуно свјестан да је, како каже, класични неписмени блавор. Осим тога, Радош је утемељен – сва његова породица је одувијек била и остала просрпски оријентисана, а Лука Радуновић, син “Митра Ковачевића“, је геј активиста. Ужас! Док је “Митар Ковачевић“ наводно студирао, Мандић се, у просторијама ОО СНС-а и страначког Клуба, на Тргу Божане Вучинић, често спрдао на тај рачун и говорио: Лијепог ли студирања. Јуче се возио пентом по Додошима, а вама прича да полаже испит у Београду. Имам га у шаци, тај није видио ни како изгледа амфитеатар, присјећа се наш саговорник и тврди да се тада Мандић редовно засмијавао уз гушење које би добијао од последица конзумирања цигарета и количине кисеоника кога повуче током церекања.

Каже и да је свједок био и један данашњи активиста покрета “Слобода народу“, али и Горан Даниловић који неће са ДФ-ом у Подгорици ако “Митар Ковачевић“ буде на челу листе. Наводно му је испод нивоа, образлаже наш инсајдер.

Он каже да Радош сада често Андрији набија на нос ту причу, а да се Андрија брани да “Митар Ковачевић“ мора бити носилац листе како би спријечио Никшићане да му преузму странку када оде да тови обукарене прасице у спушком затвору.

– Андрија је потпуно искрен у комуникацији са Радошем. Признао му је да се клан Душка Марковића у ДПС-у залаже да не буде осуђен, па зато и рачуна да није свака битка изгубљена. Ипак, злу не требало, знајући колико је мали коефицијент интелигенције “Митра Ковачевића“, Мандић је сигуран да ће његов обрачун са Никшићанима бити немилосрдан, те да “Митар Ковачевић“ неће допустити да Нова српска демократија, преко никшићких кадрова падне у руке људима који су блиски са експонентима некадашње Контраобавјештајне службе Војске Југославије. Андрија је за пуну сарадњу и кооперацију са Агенцијом за националну безбједност јер се сада, након авантура сина Илије и оптужби за “Државни удар“ налази у њиховим рукама. Ако морам да прогнозирам, мислим да ће Радош бити приморан да попусти или ће бити смијењен. Јер, не треба губити из вида се фатална радикалка Марина Јочић активно укључила у кампању за “Митра Ковачевића“, а ова, прије четрдесетак година атрактивна Подгоричанка, одашиљач је мишљења и промотер кадровских решења породице Мандић.

Фатална радикалка Марина Јочић

Када је у питању однос снага у ОО НСД Подгорице, наш други саговорник, намазани махер и велики патриота из редова тог страначког органа Нове, каже да се функционери дијеле у двије струје – прву која је стриктно против “Митра Ковачевића“ и другу, која је равнодушна. Присталица “Митра Ковачевића“ нема, а равнодушне, каже, треба третирати као појединце који не би правили сметње “Митру Ковачевићу“ током кампање.

То, наравно, не значи да му се неће спрдати због фалсификоване, наводно факултетске дипломе, поводом које, прича се, ових дана креће иницијатива и према тужилаштву за провјеру валидности.  

Шушка се и да ће, на наговор противника “Митра Ковачевића“, током ове седмице незадовољни радници “Офис центра“ тражити пријем код Андрије Мандића зато што су брутално опљачкани од стране “Митра Ковачевића“, баш као и радници “Сити“ таксија чија су се одијела, из бизарних разлога, распадала на киши, о чему ћемо више писати наредног пута.

Коруптивне склоности “Митра Ковачевића“

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here