Српски љекари код генерала Ратка Младића

0
173

Српски љекари почели су преглед генерала Ратка Младића у притвору у Хагу, гдје им је дозвољено да унесу само оловку и папир, рекао је Дарко Младић, син генерала Младића, за агенцију СРНА.

„Кардиолог Велибор Илић из Института Дедиње и неуропсихијатар Горица Ђокић обавиће прегледе. Очекујем да ћемо имати извјештај до петка“, рекао је Дарко Младић.

Он је навео да су из ћелије генерала Младића нестали неки од налаза, који сада „не могу да се лоцирају“ и истакао да је то представљало проблем за љекаре, јер су им били потребни да би се боље припремили за преглед.

„Нису им дозволили да унесу ништа сем папира и оловке. Чак ни стетоскоп и апарат за притисак, који је кардиолог хтио да унесе. Они ће имати овакве прегледе без апарата. Не знам шта ће им ставити на располагање, али с обзиром на то да су мјесецима вршили опструкцију њиховог доласка не очекујем да ће баш много да се потруде“, рекао је Дарко Младић.

Он је истакао да је, ипак, најважније да је коначно остварено да српски љекари дођу до генерала Младића.

„Нажалост, то је требало одавно да се деси. Више од годину дана траје борба у вези са документацијом и вјештачењима, а за конкретан долазак ових љекара потрошили смо скоро четири мјесеца уз велике опструкције“, рекао је Дарко Младић.

Према његовим ријечима, за ранији долазак руских љекара како би прегледали генерала Младића, одбрани и породици било је потребно двије године борбе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here