ЖЕЉЕЗНИЦА Милисав Драгојевић по други пут хоће да узме више од 10.000 евра од Жељезнице – три мјесеца пред пензију! (Други дио)

1
608

Након текста кога је, поводом дешавања у Жељезници, портал УЈЕДИЊЕЊЕ објавио у петак протекле календарске седмице, духови у фирмама насталим из Жељезничког система Црне Горе се не смирују.

 – Ванредно је стање, каже наш саговорник и додаје да је свима постало јасно да радници неће више да ћуте, те да су управо преко УЈЕДИЊЕЊА пронашли канал да се јавно обрачунају са корупционашима у овим државним фирмама!

Нови инсајдер портала УЈЕДИЊЕЊЕ, кога је текст од прије два дана подстакао да се јави, тврди да је Милисав Драгојевић, прије неколико година, молио фирму, Жељезнички саобраћај, да га прогласе технолошким вишком. Имао је намјеру да напусти предузеће приликом реорганизације Жељезничког саобраћаја Црне Горе 2008-ме на 2009-ту годину, а да истовремено узме 11.000 евра за такав чин. Наш саговорник тврди да је Драгојевић у томе успио, те да су се наведене хиљаде евра нашле у његовом џепу. По пројекту Владе Црне Горе, сваки радник који је направио потез сличан Драгојевићевом није имао право да се радно ангажује пуних пет година у државним фирмама, односно организацијама јавне управе. Заправо, постојала је само једна ставка којом је то било могуће – да онај који је узео износ новца који се кретао око поменутих 11.000 евра, идентичан износ прво врати држави, па поново заснује радни однос.

Ипак, Милисав Драгојевић, стручна, морална и политичка громада се, под врло сумњивим околностима, враћа у фирму након двије године. Иако није вратио новац, добија уговор о раду на неодређено вријеме у Жељезничком саобраћају. Данас неколико година старија, та иста морална, опозициона и стручна громада поново тражи 10.000 евра од руководства са понудом да уступи некоме своје радно мјесто, тврде депресивни радници.

Овога пута се дешава својеврсна брука и скандал – Драгојевић се на такав муљаторски потез одлучује три мјесеца прије испуњења оба услова за пензију. Уколико се његов захтјев позитивно ријеши, радници ће колективно тражити да их прими државни тужилац због нелегалног дијељења новца, наглашава други инсајдер портала УЈЕДИЊЕЊЕ. Тада ће са тужиоцем, кажу, разговарати и о извршном директору Предрагу Поповићу који једини може пружити пресудну подршку Драгојевићу. Поповић је на овој позицији већ годину дана, а иначе је заслужан за враћање Драгојевића, те се зато поменута “громада“, иначе одборник опозиције, ДНП-а у Даниловграду, узда у Поповићеву помоћ.

Узда се и у помоћ шефа Јединственог синдиката Милана Усанчевића који је такође “залегао“ да Драгојевић узме 10.000 евра и одлепрша из фирме.

– Можда то и не би била штета јер би, онда, Драгојевић прије отишао, а Усанчевић се “дохватио“ звиждаљке, кажу, кроз црнохуморну шалу, наши саговорници.

На другој страни, “сликајући“ хаос у Жељезници, група радника појашњава да је отправник возова, радник Инфраструктуре Андреј Калуђеровић за мањи саобраћајни прекршај добио отказ 2016. године. Ријеч је о инциденту који се догодио на станици Лутово, која се налази на жељезничком саобраћајном потезу од Колашина ка Подгорици. Наиме, два воза су се, у станици, нашла у истом колосјеку, али се све завршило без удеса, па ни фирма није било чиме оштећена. Тим поводом, навелико се сумња да је руководство Инфраструктуре заташкало већ пријављени квар пулта који није показивао мјесто уласка воза у станицу иако је све то уредно пријављено руководству исте фирме од стране радника, па је на крају испаштао само Калуђеровић.

За разлику од Калуђеровића, када је Милан Усанчевић направио хаос у Жељезничком саобраћају Црне Горе, изазвавши удес на прелазу Бурум, у Спужу, након кога су слиједили медијска, морална и материјална штета по Жељезницу, те угрожавање живота недужних путника – све се завршило заташкавањем. Он је, од стране одговорних у руководству Жељезничког саобраћаја, ослобођен одговорности.

Зато данас није чудно што се обични честити радници налазе у безизлазној ситуацији и немају никаква права у фирми у којој раде, каже неколико радника Жељезнице, закључујући да је дискриминација радника у Жељезничком саобраћају можда и најизраженија када су у питању тзв. државне фирме у Црној Гори.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here