ЖЕЉЕЗНИЦА Није добро када се звиждач завали у фотељу и постане ментор синдикалцу (Први дио)

1
715

Највећи могући степен непоштовања радника и њихових права тренутно је на дјелу у предузећима Жељезнице – јединицама бившег Жељезничког система Црне Горе. Свакодневно доживљавамо шокове на својим радним мјестима након пријетњи појединих послодаваца. Наглашавамо, не свих, него појединих. Најгоре је свакако оним радницима који стријепе од отпуштања након што буду проглашени технолошким вишком. Поменути “послодавци“ врше репресију над дијелом радника, смањују зарађени лични доходак, својевољно укидају дневнице, превоз, топли оброк, уз пријетње из комунистичког система – Ко се побуни може да иде кући, тврди за портал УЈЕДИЊЕЊЕ група радника уз констатацију да “остали медији у Црној Гори“ нијесу имали петљу да објаве њихову причу.

Најеклатантнији примјер њихове угрожености јесте то што је послодавац инфракструктуре, тврде, недавно отишао толико далеко да је заказао састанак са предсједником Врховног суда Весном Меденицом и договорио да суд донесе одлуку против интереса радника, супротну радничким правима, а у корист самог послодавца.

– До оваквих пресуда и застрашивања радника долази још лакше и брже када руководство на челу неког синдиката има свог човјека. Он је често претходно “задужен“ од стране послодавца, па хтио не хтио, све прљаве послове наводно одрађује за фирму, а у суштини против радника.

Група радника је, између осталих, огорчена и на Милана Усанчевића, првог човјека Јединственог синдиката у Жељезничком превозу Црне Горе.  

– Усанчевић је, 21. марта 2017. године, направио тешку медијску, моралну и материјалну штету фирми. Он није испоштовао дати налог за обавезним стајањем испред прелаза Бурум у Спужу, што је за последицу имало тешку саобраћајну несрећу. Тада је угрозио безбједност путника и нанио фирми цех у износу већем од 50.000 евра. Овај немили догађај испратила су сва средства информисања у Црној Гори, јавивши и о повријеђенима. Све то није било алармантно за руководство Жељезничког превоза. Умјесто да по свим жељезничким прописима господина Усанчевића удаље из радне организације због тешког пропуста, што им је и била дужност, они га ослобађају одговорности иако тужилаштво и судови нису комплетирали случај, нити дали своју коначну ријеч. Данас им је он дужник и пројектују га за многе значајне поступке и уступке на штету радника Жељезничког саобраћаја.

Радници који су се обратили порталу УЈЕДИЊЕЊЕ тврде да је главна карика, вјероватно и важнија од предсједника синдиката на чије дјеловање имају примједбе, дојучерашњи звиждач Милисав Мијо Драгојевић.

–  Пошто је од недавно ова стручна, нема спора – и морална громада, престала да звижди, неупућени постављају питање зашто се то десило. Разлог је типично црногорски – руководство га је смјестило у у удобну фотељу, постао је шеф јединице за вучу возова у Подгорици. Од тада је прекинуо са “звиждањем“, а сви саобраћајни и технички проблеми за нашу фирму и у нашој фирми које је раније Драгојевић знао да потенцира – преко ноћи нестају! Тако се чувени одборник даниловградске опозиције и функционер Демократског фронта смирио, народски речено – “као на бријању“. Сада возови у Црној Гори саобраћају, можда не “у секунди“ као у Јапану, али засигурно стање је као у Француској. Одједном, па још и заслугом ове стручне звиждачке громаде. Шалу на страну, Драгојевић се, од тренутка када се удобно намјестио у фотељи која га више не чини опозиционим мучеником и звиждачем, него функционером, нагло промијенио. На боље, али по себе. Када смо ми у питању – окренуо је леђа свима који су га подржавали, чак је “откачио“ и своју установу звиждача, тврде незадовољни синдикалци.

– Свима је очигледно, осим пословодству, односно чувеном руководству, да бивши звиждач намјерава да своју позицију у перспективи препусти ученику Усанчевићу. Нека сам размисли да ли се та “фотеља“ може заправо назвати “срамота“. Мада, његове колеге машиновође једва чекају да се лати звиждаљке јер су тако сигурни да ће возна средства Жељезничког превоза бити у сигурним рукама. Спремни смо да звиждачу и његовим штићеницима пожртвовано купимо и фрулу па нека дувају до миле воље. Само нека се удаље од наших средстава за рад, што за све раднике значи живот, цинично.

Они наглашавају да је Драгојевић оптерећен пиштаљком још од времена када је био фудбалски судија. Памти се епизода када је, због камиона грађе, спријечио Зету да уђе у Другу лигу помажући, свим недозвољеним средствима, тадашњем Иванграду да се пробије у виши ранг такмичења.

1 КОМЕНТАР

  1. biti zvizdac i zavaliti se u fotelju je mnogo bolje nego lajati i rezati bijesno iz neke rupe krijuci se od javnisti.Poznat je ovo lavez svercera koji je svercovao kerove, pascad i od postenih putnika uzimao novac od karti koje je falsifikovao olovkom pisi-brisi..Poznati sverceri nikom ne mogu biti mentori pa ih bijes razara sto posteni sindikalac za menora ima covjeka koji javno istupa i ne krije se u rupe vec iz fotelje gospodski zviždi dok se povecava broj clanova postenog sindikata bez ijedne mrlje koja se zove LOPOVLUK…Av..av..av..Bolje je imati pistaljku i zvizdati jer sa tom pistaljkom rastjeras ove sto laju i rezeee..

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here