ВИДЕО Миличковић: Моја побједа значила би крај партитократије и моћи појединца над законом

2
643
Са промоције кандидатуре

Подгорица, ПР прес сервис – Кандидат за предсједника Црне Горе, Василије Миличковић, оцијенио је да ће сви опозициони бирачи, као и велики број гласача Демократске партије социјалиста (ДПС) гласати за њега, поручујући да би његова побједа значила крај партитократије и моћи појединца изнад закона.

Он је данас, на прес конферецнији, коју је организовала Група грађана „Грађанска акција“, поводом званичне промоције предсједничке кандидатуре, оцијенио да Црна Гора захтијева радикалне друштвене промјене, „јер смо по свим параметрима дотакли дно“.

„Политичка сцена више личи на устајалу бару која сваки даном све више заудара и пријети да угрози биолошки опстанак нашег народа, а што је резултат партитократске владавине у Црној Гори. Политичке партије као убједљиво најгори сегмент нашега друштва, а посебно њихови лидери толико су се осилили и заборавили на личну одговорност, да њихово понашање сваким даном вријеђа здрав разум“, сматра Миличковић.

Ако је, како је казао, тачно да је годинама улагао труд да спаси 11 милиона еура јавног интереса, „а јесте тачно“, то му, како је рекао, даје за право да тражи повјерење свих грађана, у предсједничкој кампањи.

„И овај пут ћу радити искључиво у јавном и државном интересу и нећу их разочарати. Без њихове подршке нема слободе у Црној Гори“, појаснио је Миличковић.

Упитан да ли очекује да ће прикупити неопходних 7,7 хиљада потписа како би кандидатуру озваничила Државна изборна комисија, Миличковић је, казао да не би улазио у кампању ако не би вјеровао.

„Кандидат Демократске партије социјалиста (ДПС) ће то да заврши за минут, извадиће из компјутера. А ја ћу морати огромни труд да уложим, и да идем од куће до куће. Ето само стартно да се види колико смо равноправни. Ја ћу доминантно из свога џепа, за разлику од њих, који ће све то финансирати из џепа грађана Црне Горе. Да не вјерујем, не бих улазио у кампању“, поручио је Миличковић.

Он је казао да призива кандидата опозиције да се кандидује за предсједничке изборе, јер би преко њега „могао да одушим и све њих сахраним, јер су лидери црногорских партија једна највећа превара у Црној Гори“.

На питање да ли ће његовом кандидатуром доћи до преливања гласова унутар опозиције Миличковић је рекао да је сигуран да ће чим ближе чују његов програм, сви опозициони бирачи подржати његову кандидатуру и гласати за њега.

„Рачунам и на огроман број ДПС-ових гласача, посебно високопозиционираних, министара, посланика ДПС-а, Ане Николић, Мишка Вуковића и многих директора ДПС, јер они живе у невиђеном страху од Мила Ђукановића. Они ће бити срећни да Василије побиједи, јер ће и они да осјете слободу“, навео је Миличковић.

Он сматра да би његова побједа на предсједничким изборима значила „крај партитократији, преварам, крај свакој моћи појединца изнад закона“.

„Закон ће бити изнад свих грађана Црне Горе. Владавина права је мој крајњи циљ, као и заштита најугроженије популације“, поручио је Миличковић.

Упитан да прокоментарише најаву Марка Милачића да ће се кандидовати за предсједника Црне Горе, Миличковић је рекао да мисли да ће, када види његову кандидатуру Милачић одустати.

„Марко, ако се не усклади изборни закон немој излазити на ове изборе, немој да се брукаш, немаш разлога за то“, поручио је Миличковић.

Предсједник партије пензионера, инвалида и реституције ПИР Црне Горе, Момир Јоксимовић, казао је да је то што је италијанска компанија А2А одустала од наплате спорних консултантских услуга најјачи доказ који, како је рекао, утемељује и оправдава иницијативу да Василије Миличковић буде кандидат за предсједника Црне Горе.

“Василије Милицковић, борећи се за општи, јавни интерес, пишући кривичне пријаве противу судија и тужилаца, који су штитили овај криминал, излажући се великим ризицима, био је кажњен од Вијећа судија Вишег суда којим је предсједавала Сузана Мугоша са 1.000 еура. Ово је прилика да му се друштво и Електропривреда Црне Горе (ЕПЦГ), које је повратило близу 11 милиона еура, одужи на пригодан начин, јер се искључиво њему може заједница захвалити”, појаснио је Јоскимовић.

Он је истакао да Миличковић једини упућује жестоке критике на рачун Владе Душка Марковића, притискајући власт да, како је рекао, на инстант раскине уговор са А2А чиме би се отворила нова страна историје у Црној Гори, гдје би ЕПЦГ била локомотива економског развоја.

“С разлогом пријети господин Миличковић црногорској влади да уколико не поступе по његовим инструкцијама да ће их историја записати као велеиздајнике”, навео је Јоксимовић.

Понашање и залагање, како је истакао, искључиво у општем интересу издваја Миличковића од свих опозиционих политичара на јавној сцени.

“Ово треба да им буде опомена да су погријешили и да гријеше што нису стали иза оваквог кандидата, а имали су и шансу и прилику. Они себе излажу опсаности да се као евентуални противници сретну очи у очи у предстојећим кампањама и на предсједничким изборима”, навео је Јоксимовић.

Он је рекао да је Миличковић први указао на “погубне посљедице пљачкашке приватизације, давање кредита без контрагаранција, давање новца такозваним предузетницима и тајкунима”.

Представник Грађанске акције, Божидар Вујучић, казао је да Миличковић указује црногорским грађанима да сви имају уставно право да бирају и буду бирани непосредно и без дискриминације.

“То право у Црној Гори још увијек не можемо да остваримо. Господин Миличковић у својим наступима увијек настоји да укаже на ту једну велику дискриминацију и масовно и системско непоштовање основног људског права и ми му се искрено захваљујемо”, казао је Вујичић.

2 КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here