Потврђено писање портала УЈЕДИЊЕЊЕ: Павићевић долази из Београда и на Савиндан преузима Црногорску!

0
485

Владимир Павићевић потврдио је за данашње Вијести писање портала УЈЕДИЊЕЊЕ од 3. новембра ове године!

У Црној Гори могућа је мека трансформација система или меко развлашћивање што подразумијева да је промјена могућа уз учешће Демократске партије социјалиста у тим промјенама, казао је професор Владимир Павићевић, политички савјетник предсједника Црногорске Драгана Пурка Иванчевића.

„Мислим да је то реално јер, свидјело се то некоме или не, ДПС има подршку великог броја грађана и ми то морамо признати једнако као и да постоји огроман дио друштва који жели промјене по сваку цијену”, казао је Павићевић у разговору за Вијести.

Некадашњи посланик Нове странке у парламенту Србије је поручио да планира да се кандидује за предсједника Црногорске. Конгрес те партије заказан је за 27. јануар наредне године. Упитан да прокоментарише ко су могући будући партнери Црногорске а који нису, Павићевић је казао да су партнери сви актери који подржавају концепцију развоја Црне Горе на темељима уставног патриотизма и све политичке формације које су заинтересоване за почетак меког развлашћивања владајућих структура.

„Посебно очекивање имам од младих и оних који су политику заобилазили у широком луку. Не морају сви да дођу у Црногорску, постоје и друге политичке странке, постоје невладине организације, али је добро да су ангажовани и то дневно и да утичу на процесе. Без активног грађанина који надзире рад политичара нема грађанског друштва, а самим тим ни претпоставки за развој савременог друштва на демократским начелима”, казао је Павићевић.

Говорећи о тренутној политичкој ситуацији у Црној Гори, Павићевић наводи да је црногорска политичка сцена дубински подијељена на ДПС и странке које је подржавају са једне стране, и на опозиционе партије које су интегрисане у свом дјеловању захтјевом за смјену власти и идејом бојкота парламента.

„Преко те провалије црногорске политике грађани почињу да гледају једни на друге као на непријатеље. Продубљују се подјеле и то су тешки услови за појаву трећих политичких снага и ја ћу се борити у црногорском политичком пољу да се оваква сцена мијења”, поручио је Павићевић.

Он каже да подијељеност државе успорава њен развој и животе свих нас чини лошијим.

Једна јака идеја, која може да помогне у превазилажењу подијељености у Црној Гори је идеја заснивања Црне Горе на принципима уставног патриотизма. То значи придавање посебног значаја и вриједности Устава Црне Горе, потврђивање грађанске лојалности и развијање уставних сентимената. Увјерен сам да је уставни патриотизам будућност државе Црне Горе у којој ће сваки наш грађанин да каже – ово је моја држава”, казао је он.

Павићевић је Вијестима казао и да има српско држављанство.

„По црногорском закону о држављанству имам право да уз црногорско задржим и српско држављанство јер сам га стекао прије 3. јуна 2006”, казао је Павићевић.

Погледајте и линк текста портала УЈЕДИЊЕЊЕ, од 3. новембра, којим је најављена селидба Павићевића из Београда у Црну Гору

ПОГЛЕДАЈТЕ ЛИНК КЛИКОМ НА НАСЛОВ:  📽

ЕКСКЛУЗИВНО Владимир Павићевић се сели из Београда у Подгорицу и преузима Црногорску у јануару 2018. године

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here