ЗВЕК У ДФ Мандић стрепи од снимка из “Мажестика“, псовао Железњака у централи НСД, дугује новац покрету “Отпор безнађу“

2
766

Након што је постала очигледна подршка Сергеја Железњака, истуреног функционера Јединствене Русије, Марку Милачићу за његове даље политичке акције, десио се земљотрес у дијелу Демократског фронта који је наводно програмски окренут Русији. Андрија Мандић, лидер Нове, претходних дана се тријезни само када уплови у први зимски сан. Што под утицајем љутог деривата од грожђа, што због заробљеног пасоша и блокаде шетњи ван Црне Горе, тек подршка Милачићу од стране “балканске експозитуре“ Јединствене Русије, пробудила је поново “улицу“ и њен жаргонски речник у војводи Душка Марковића. Зато је, тврди наш свједок, дивљао претходних дана у централи Нове, а Русима дипломатама у Амбасади у Подгорици и самом Железњаку током сочних псовки није заобишао ни оца, нити мајку, али и све по списку “живо и мртво“.

Наш саговорник тврди да је у једном тренутку класичног делиријум тременса рекао да му над главом виси некакав снимак из “Мажестика“, али да је након тога поцрвенио, нагло ућутао и престао да прича цијелих сат времена.

– Мене ће да крену да уцјењују снимком, а Железњак се спрда и са мном и са Фронтом. Али, он је данас један од 450 посланика у Думи и ништа више. Више није на функцијама које су му пружале могућност да ми соли памет. Завршено је са тим, хистерисао је Мандић уз цијели “ватромет“ увреда на Железњаков рачун.

О каквом се снимку ради и шта је на видео запису или записима из “Мажестика“, наш саговорник – “најискреније“ нема појма. Тако да читаоцима преносимо и ту редуковану истину, хендикепирану за један “недостајући“ дио.

Портал УЈЕДИЊЕЊЕ добио је директну потврду из редова Нове српске демократије да Андрија Мандић пуних 13 мјесеци закида покрет “Отпор безнађу“ за средства која је дужан да им исплати на основу договора о приступању те политичке организације коалицији Демократски фронт. За читаоце нашег портала који не располажу прецизним информацијама…

“Отпор безнађу“ је, између осталог, преговарао и са наводно “Великом“ коалицијом “Кључ“ која је доживјела изборни крах на прошлогодишњим државним изборима у Црној Гори након чега је услиједио нестанак СНП-а. Срђан Милић је у више наврата, у просторијама СНП-а који је тада носио 90 одсто гласова тога савеза, преговарао са Младеном Бојанићем и Марком Милачићем око могућности да “Отпор безнађу“ постане конституент “Кључа“. Последње “консултације“ обављене су отприлике недјељу дана уочи задњег термина за предају изборних листи. Након тога је “Митар Ковачевић“, у име Демократског фронта, био великодушнији од “Кључа“ током разговора са Бојанићевим и Милачићевим покретом. Оставио је утисак коректног преговарача, па се “Отпор безнађу“ придружио ДФ-у одмах идућег дана на првом промотивном скупу на територији општине Бијело Поље на коме је говорио и Милачић.

По окончању преговора Бојанић је суштински одлучио да се повуче из политике, али је избоксовао договор о средствима која је Демократски фронт обавезан да на мјесечном нивоу регулише покрету “Отпор безнађу“ како би Милачић био у прилици да гради страначку инфраструктуру. Мандић и мајстор бројки и процената Предраг Булатовић су израчунали да је Марко Милачић на 25. мјесту посланичке листе потпуно “безбједан“, односно да не може ући у парламент. Зато су, “да се Власи не би досјетили“, сугерисали “Митру Ковачевићу“ да “Отпору безнађу“ понуди новац у мјесечној висини средстава од 4.000 евра, колико отприлике странка приходује по једном посланику, како би Милачићева политичка организација наставила да живи и гради инфраструктуру.

Међутим, након завршетка изборног процеса Андрија Мандић је обавијестио “Митра Ковачевића“ да није спреман да покрету “Отпор безнађу“ издваја 4.000 евра мјесечних средстава. Извор портала УЈЕДИЊЕЊЕ из Нове пренио нам је Мандићеве ријечи са крње сједнице предсједништва те странке:

– Нијесам луд да им дајем 4.000 евра мјесечно. Са толико рационално утрошених пара они могу да направе парламентарну странку. То ми не треба. И не треба ми конкуренција код Руса од стране дојучерашњих присталица Мираша Дедеића, Црногораца, заговорника независне Црне Горе и НАТО пакта. Треба их држати на поводцу, некада им мјесечно не дати ништа, некада им дати 800 евра, некада 1.000, а некада 1.100 евра. Алфе (обраћа се Милутину Ђукановићу), исцрпљујте их на начин да им се смучи да нам траже паре.

Тим ријечима је Мандић кренуо и – одрадио планирано. Последњих мјесеци донације “Отпору безнађу“, чак и нивоа “мрчених“ 1.000 евра, пресахле су, али је зато Сергеј Железњак неухватљив за лидере ДФ-а, потврђено је порталу УЈЕДИЊЕЊЕ са више адреса. Мандић се на све стране жали да му Железњак није изашао у сусрет поводом захтјева са последњег састанка у Москви које је отворено изнио овом утицајном Русу, наводно свјестан да неће бити прихваћени и реализовани на начин на који то одговара ДФ-у. Циљ му је, каже, да има мање обавеза према Русима.

У сваком случају, Андрија Мандић тренутно је разапет између Руса са једне стране, и Душка Марковића, са друге. Наиме, након што је Андријин рођени братанић, Данило, који је у полицијским досијеима заведен као “безбједоносно интересантно лице“ и “члан криминалног клана“, био на мети опсежне полицијске акције, лидер Нове је поново морао да бира. Овога пута, између породице и Руса, баш као што је у случају покушаја убиства и другог случаја, наношења тешких тјелесних повреда опасних по живот, чији је виновник био његов син Илија, такође бирао. Тада, прије неколико година, између породице и странке. Последица – том приликом је дебљи крај извукла странка, а колатералне жртве били су српски језик и протести чија је сврха требало да буде спречавање уласка Црне Горе у НАТО. Зато се Мандић свакога пута ознојен враћао из Москве и реферисао право код побратима Душка Марковића. Тако је сачувао породицу, и своју и првих сарадника, јер, када се врши “државни удар“ увијек неко страда. Ваљда.

Ипак, и вук је на крају сит, и овце на броју. Свакоме је свака длака била и остала на глави. Москва се надала, Подгорица је била пуна информација, као шипак зрневља, Мандић је преживио као двоструки шпијун!

И овога пута, Душко Марковић је Андрији завршио све. Данило Мандић није међу ухапшенима. Сада ће Руси бити колатерална штета, баш као и рачун покрета “Отпор безнађу“ за кога нема средстава, али има за онога “љепотана“ кога од миља у Новој зову “џипчић“ и који се наводно отплаћује на лизинг, а заправо је већ у власништву Андрије Мандића и чланова његове породице. Који су сви одреда јавне личности. Нема што, зна их сва Црна Гора, најмање по добру.

2 КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here