ПРИЗНАЊЕ Флоранс Артман, без длаке на језику: Слободан Милошевић није умро природном смрћу у Хагу!

0
2310

Бивши портпарол Хашког трибунала Флоранс Артман рекла је да је самоубиство Слободана Праљка ставило у други план пресуду злочинима у БиХ.

Она тврди рекла да мјере безбједности нијесу поштоване чим је оптуженик успио у судницу да унесе бочицу с отровом.

– Страшно је то што се десило. Чињенице које су потврђене у процесу су потпуно склоњене са главних вијести због скандалозног догађаја. Због догађаја који је показао дилетантско поступање Хашког трибунала, навела је Артманова.

– Ово је други пут да је унесена отровна супстанца, први пут је то било у притворској јединици у случају Слободана Милошевића. Ти лијекови су служили као отров, неутралисали су терапију коју је добијао због високог притиска. Праљак је сада пред камерама то  урадио, то је трајало неколико секунди, што је било довољно да неко реагује, али се ништа није десило, додала је Артманова и нагласила да је отров у судници хашког Трибунала, или било шта друго што је иначе забрањено унети, нешто забрињавајуће и неприхватљиво.

– Шокантно је да се ово десило и не знам како обезбјеђење то није спријечило јер знали су скочити на мене, рекла је Артманова и истакла да је било важно да жртве неометано чују пресуду, пише магазин Старт.

Каже да је тешко спријечити самоубиство ако је неко то одлучио, али да би требало да буде немогуће у Трибунал унијети било шта што није потребно за поступак.

– Када сам ја била у затвору конзулу Француске је било забрањено да ми унесе чоколаду, а ово је ушло. Зашто правила нису иста за све? – пита Артманова.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here