УЈЕДИЊЕЊЕ САЗНАЈЕ Мило дао рок Брајовићу, Социјалдемократе на Цетињу неће са ДПС-ом, оба одборника за савез са опозицијом

2
1832

Већина у Општинском одбору Социјалдемократа на Цетињу против је коалиције са Демократском партијом социјалиста, потврђено је порталу УЈЕДИЊЕЊЕ од више чланова те организације СД-а.

– Носилац изборне листе Социјалдемократа Иван Газивода цијелу кампању је водио као опозиција ДПС-у па да бисмо преварили бираче који су нам дали повјерење ако одемо у коалицију са партијом чије ће локалне криминалне активности ускоро бити предмет пажње надлежних државних органа. Врло је важно истаћи и да је другопласирани на одборничкој листи, сада већ одборник Иван Ивановић, такође против коалиције са ДПС-ом. Он је на одборничкој листи био избор носиоца Ивана Газиводе, тако да ништа није препуштено случају, каже саговорник портала УЈЕДИЊЕЊЕ.  

– Предсједник СД Иван Брајовић јуче је покушао да смири тензије тако што је прихватио иницијативу да се преговара са свима, и са ДПС-ом, и цетињском парламентарном опозицијом. На тај начин је купио вријеме да изврши притисак на Газиводу да ипак иде у коалицију са ДПС-ом под најскупљим условима за Александра Богдановића и друштво. Ипак, оно што је веома лоше за СД у овом тренутку је став Мила Ђукановића да што прије донесeмо одлуку којем ћемо се “царству привољети“, јасан је наш извор из СД-а.

Уколико СД буде превише компликовао и трошио вријеме, Ђукановић спрема контрамјере.

На питање портала УЈЕДИЊЕЊЕ о којим је мјерама ријеч, уколико је било условљавања на релацији Ђукановић – Брајовић, други саговорник, овога пута из редова Демократске партије социјалиста, тврди да Брајовића, у најгорем случају, може очекивати судбина Ранка Кривокапића. Ђукановић не бјежи од тога да се у државном парламенту, у варијанти “лошег сценарија“ на Цетињу, тестира подршка Влади Душка Марковића, а након тога и предсједнику Скупштине Ивану Брајовићу.

– На лагеру имамо спремне Горана Даниловића и Срђана Милића који немају ништа против нове “прелазне “ или “Владе националног помирења“, закључује високи функционер ДПС-а.

2 КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here