Даниловић: Хоћу јединство 39 опозиционих посланика и једну листу како бих поново био посланик!

2
515
Поглед на Доброту

Предсједник Уједињене Црне Горе Горан Даниловић данас је покушао да се “философским“ ставовима из потаје ушлихта “остатку“ парламентарне опозиције како би на наредним парламентарним изборима, преко неке “шире“ и туђе листе, националне или грађанске, ко те пита, намакао још један посланички мандат за себе. Препоручујемо да узмете лавор, ставите га поред кревета или фотеље, док ово читате и  – периодично се исповраћате! Што чешће – боље за вас.

Наиме, он је у старту оцијенио да није било услова за одржавање локалних избора у Тузима, Мојковцу, Петњици и на Цетињу, да је потребна „темељна промјена политике“ опозиције која, према његовом мишљењу, није требала да уђе у кампању „јер је то личило на политичко – самоубилачки потез“.

„Услова за изборе није било нити може чудити што се ово и овако догодило. Свако политички писмен знао је да опозиција не треба да уђе у ову кампању јер је то личило на политичко-самоубилачки потез. Такмичити се са ДПС-ом без претходно постигнутог договора о правилима, покушати да им се доскочи „на шаке“, здравицама, спотовима и маркетингом заиста је незрело. Не може овако. Ово је, а то смо говорили прије два мјесеца, био унутар опозициони судар на локалним изборима, а не озбиљан покушај да се побиједи ДПС. Велика жртва ни због чега“. саопштио је Даниловић.

Он је казао да опозиција на Цетињу, сада од Социјалдемократа, које су „стављале на већи стуб срама од ДПС-а“ чекају да управо они преломе на опозициону страну.

„Зар је довољно то што су причали „опозициону причу“ у Престоници? Па, то је био једини начин да се код ДПС-а, за не дај Боже и прифали ли мандата, преведу и неки умјерени опозиционари! Још им треба дати и мјесто градоначелника?“, навео је Даниловић.

Додао је да ће опозиција сада тражити услове и да се спрема за предсједничке изборе као да ништа није било.

„Ослабили смо неповратно своје преговарачке позиције. Наравно, у међувремену, појачаћемо унутаропозициону свађу и нећемо међусобно говорити. Не може овако. Треба нам темељна промјена политике. Треба нам искрено савезништво и план. Треба нам тврда опозициона политика – тврда, а не луда, политика против себе, против нас. Треба нам јединствена политика према међународној заједници – разумна и разложна. Морамо бити гарант мирне и стабилне транзиције власти. Треба нам мораторијум на све разлике за један четворогодишњи мандат. Треба нам јединство свих 39 опозиционих посланика или ћемо бити збрисани и потом никоме неће бити жао“, закључио је Даниловић.

2 КОМЕНТАРА

  1. Goran je pogan kakvu majka radjala nije ! Onome ko ga je doveo u Demos od prvog dana ili je to svjesno uradio da Demos onemoguci da se raširi po CG a da on znajuci da ce Goran kad tad izaci i pocjepati partiju nastavi taj neko da uzima svaki mjesec po 20000 evra a zaposljeni samo u Podgoricu mnogo nejasnoca ima tu treba to malo izčačkati !

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here