ТО НИЈЕ ЛЕПО! ДФ и СНП просули гласове на Цетињу

1
1205

Крах Демократског фронта на Цетињу, укратко би био резиме избора у центру црногорског усташког покрета. Поједностављено – први пут од 1990. године српска опција нема одборника на Цетињу! Некада су Народна странка, Социјалистичка народна партија, Српска народна странка или Нова српска демократија имале мандат или мандате. У буквално сваком сазиву локалне Скупштине.

Јуче се “раскрстило“ и са том праксом. СНП је у срамној коалицији са Либералном партијом Пуре Поповића остала без мандата, а Демократски фронт је такође добио “три кромпирића“. Како и не би када су кампању тог савеза водили “Митар Ковачевић“ и Небојша Медојевић. Тиме су преостали “последњи српски мохиканци“ у престоници црногорске усташије, окренули леђа лидеру Покрета за промјене који је чланове породице “крстио“ код Мираша Дедеића и “Митру Ковачевићу“ који није могао дa изнесе пресинг током кампање због учесталог мијешања таблета за смирење и “Камагри“. То је наук Демократском фронту да се приватни проблеми не смију преплитати са политичким дјеловањем – због интердисциплинарности самог процеса у коме се “Митар Ковачевић“ очито не сналази.  

До сада је дио Ријечке нахије, нешто грађана из градског дијела Цетиња везаних за Митрополију и пар “острва“ у Катунској нахији, на Чеву или, рецимо, Очинићима, редовно “гурало“ један или два, понекад и три српска мандата на територији тзв. “пријестоноце“. Дешавали су се и преседани, у два случаја од цијела четири мандата. Једном народњацима, други пут СНП-у.

“Острва“ су јуче завршила у УРА-и у здравље Неђу Рудовићу, а Радојица Радовић је остао без мандата, иако је током претходног сазива штампао и збирку пјесама. Портал УЈЕДИЊЕЊЕ не располаже информацијом да ли је исту приредило легендарно удужење озбиљних пјесника који не пију алкохолне деривате “Сјеверац“, чије је сједиште у Подгорици, или ју је можда отиснула Српска књижевна задруга Момчила Вуксановића, великог угњетаваног Србина чији син “брани“ Веселина Мујовића у спектакуларном судском поступку.

Мандић је, током кампање, кажу очевици, у стању алкохолне нирване, два пута испод гласа запјевао: “Радовићу Радојица, ти си јачи н’о двојица!“. Тиме је првога са листе Нове српске демократије охрабривао након што је Небојша Медојевић причао о “Fashion outlet“ урнебесним пројектима који имају значај и опсег по двјеста километара у пречнику. Чак су се и цетињски шанери који би једини имали користи од Медојевићевог пројекта шегачили на његов рачун. Тврде да нису заинтересовани за “Цетиње – тотални шанерски рај“ јер би Фронт, односно Медојевић узимао превише “камате“.

Медојевић је, кажу наши извори из ДФ-а, од синоћ у унинију. Чак му ни ТВ канали са лакшом еротиком не пасују.

Мандић је телефонирао жени ријечима:

– Жено моја, неће ме ни државотворно Цетиње, а пробао сам бити, прије неколико година нови Новак Килибарда. Не преварих цетињске Латине, ближи ми се скапанија, него ти погађај посао у “Сплендиду“ да кречимо прије него одем на тов крмача у Спужу крвавоме. Комшије ће ми бити бивши побратими, данас љути душманини. Они нису наивни и бојим се опаснији су него мој побратим, Медо Дукљанин, од кога сам направио политичку трању. Ако ми је нечега, жено моја, жао, онда су то ограде од кованог гвожђа које волимо обоје, а којих више неће бити ако не буде пара и ако се будем дружио са товним крмачама у Спужу крвавоме. Мада, имам обећање свога другог побратима, Душка силног од Мојковца града, да ћу бити помилован због заслуга за народ, црногорски.

“Митар Ковачевић“ није синоћ ни црнио, нити бијелио. Када га неко пита нешто (непристојно) о неуспјеху на Цетињу, он, бесједи наш извор, одмах удара по Спасоју Томићу и тврди да је дворска луда Нове заправо “најслабија карика“, те да га треба отјерати из странке. О “сојској и чојској“ старој Црној Гори не камени. Ућуткала га поезија народног мојковачког песника са брадом и турским именом:

– Стара Црна Гора без седморо Брда, уз грохоте са “Митром“ се спрда!

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here