ЕКСКЛУЗИВА Мираш Дедеић неће санкционисати “ипођакона“ Небојшу Мирановића због донације ДФ-у, али очекује да Мандић врати новац!

1
407

“Поглавар“ парарелигиозне организације која себе титулише као “Црногорска православна црква“ Мираш Дедеић неће санкционисати “ипођакона“ Небојшу Мирановића који је током прошле календарске године донирао 2.000 евра Демократском фронту, сазнаје портал УЈЕДИЊЕЊЕ. Током састанка са најближим сарадницима анатемисани црногорски “митрополит“ је саопштио да су донације од државе “ЦПЦ-у“ прилично пресахле, те да би требало “учинити све да се пронађе стабилан извор финансирања“.

– Интерес вјерске заједнице коју предводи Мираш Дедеић јесте да до даљњег опстане и да сачека боља времена за решавање статуса у нашој држави. Донација коју је Мирановић, уз одобрење са врха хијерархије организације којој припада, дао Демократском фронту, последица је преговора које је његов надређени, Мираш Дедеић, имао са Андријом Мандићем и Небојшом Медојевићем. У “ЦПЦ-у“ немају дилеме да ће Медојевић одржати ријеч, те да ће, уколико ДФ буде на власти, у склопу српско-црногорског помирења, и ова “црква“, постати званична, каже наш извор из ДФ-а који се залаже за НАТО интеграције, Европску унију и српско-црногорско помирење “засновано на прихватању реалности“.

На питање портала УЈЕДИЊЕЊЕ да ли је реално да Мандић прихвати “ЦПЦ“ као равноправну Српској цркви, он одговара:

– Андрија није вјерник и то нам је саопштио више пута. Он се спрда да вјером и црквом, збија шале, тврди да у цркве недјељом иду болесни људи. Истина је, дужни смо Мирашу паре, и шта сада – то треба вратити и ријешен случај. Не треба тиме медијски манипулисати, а ваш портал у томе предњачи. Паре немају нацију и вјеру, оца или мајку. Мислим, као Црногорац, да је боље да је Мираш са нама, него да је против нас. Слободно то напишите. Данас је потпуно јасно да је ДПС прилично хладан према Мирашу и “ЦПЦ-у“. Према свим анкетама, ево по ЦЕДЕМ-у, 21 одсто Црне Горе има средње, велико или огромно повјерење у организацију коју Мираш Дедеић представља. Зато нам је циљ да останемо у добрим односима са њим. Цијенимо то што је одлучио са не санкционише Мирановића, који је најкориснији функционер кога је Покрет за промјене имао у области заштите људских права и цивилног друштва. У име Демократског фронта ишао је и на геј параде. Информисани смо и о захтјеву Мираша Дедеића да треба да вратимо паре, и вратићемо их, одмах након локалних избора. Само сложно, само јако!

1 КОМЕНТАР

  1. ЗАМОЛИЛА БИХ СВЕ ДА ПОШТЕДЕ ПОМИЊАЊЕ ГОСПОДИНА МИРАНОВИЋА. РАДИЛИ СМО ЗАЈЕДНО У УДРУЖЕЊУ ПАРАПЛЕГИЧАРА ЦРНЕ ГОЕ. ТО ДОВОЉНО ГОВОРИ.
    АКО ЈЕ ОН ПРИЈАТЕЉ МЕДОВ, ПА НИШТА СТРАШНО МЕДО ЈЕ ПОБОРНИК РАСКОЛНИЧКЕ МИРАШЕВЕ ВЈЕРЕ,ОДНОСНО НЕВЈЕРЕ ЈЕР ТО НИЈЕ ЦРКВА, А ГОСПОДИН МИРАНОВИЋ, УЗ СВА ПОШТОВАЊА СЕ ЗБОГ ЗДРАВСТВЕНОГ СТАЊА И ЗЛОУПОТРЕБЉАВА.
    ЊЕГОВ КОМЕНТАР О ВОЈВОДИ МАНДИЋУ И ОДНОС ЊЕГОВ ПРЕМА ЦРКВИ СИГУРНО ЈЕ ТАЧАН.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here