Јелена Докић: Отац ме је тукао, свакога дана сам била крвава, хтјела сам да се убијем

0
176

– Физички сам патила, било је дана када сам лежала у крви, али психички сам била уништена. Као дјевојчица од 11-12 година проживљавала сам све то. Зашто? Због, рецимо, лоше одрађеног тренинга, или пораза, испричала је Јелена Докић, признавши да је више пута размишљала о самоубиству.

– Тукао ме свакодневно. Тукао ме, чини ми се, буквално сваког дана од када сам почела да играм тенис. Једном сам од његових батина изгубила свијест. Називао ме је курвом.

Ово је дио биографије Јелене Докић, некада суперталентоване аустралијске тенисерке српског поријекла, који говори о њеном односу са оцем Дамиром.

Назив биографије зове се „Несаломива“, а потресна исповијест својевремено четврте играчице на WТА листи, обишла је свијет.

– Најтежи тренутак је можда био тај када ме отац напустио 2000. године, након пораза у полуфиналу Вимблдона, од Линдси Давенпорт. Остала сам сама на терену, није ми дозволио да се вратим у хотел. Спавала сам у свлачионици, нисам смјела да изађем напоље. Не први пут“, рекла је Јелена у интервјуу за аустралијску ТВ станицу „АБЦ“.

Једна од ствари за којом жали је та што је на инсистирање оца прихватила да игра за СР Југославију 2001. године.

– Када бих могла да вратим вријеме, никада му то не бих дозволила. То је била велика грешка, казала је Докић, која је рођена у Осијеку.

Она је, и поред свега, рекла да не мрзи свог оца, али и да не тражи жаљење.

– Ја сам, без обзира на све, срећнија од већине људи на овом свијету, казала је Докић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here