ЕКСКЛУЗИВА Марко Милачић се разишао са Демократским фронтом, споран и однос према Русији

1
1357

Лидер покрета “Отпор безнађу“ Марко Милачић креће својим политичким путем и лагано политичке истомишљенике извлачи ид Демократског фронта. Он је својим јучерашњим ауторским текстом, кога је насловио са “Модернизовани патриотизам“ направио први корак ка ономе што је, иначе, најавио лидерима Фронта – због концепцијских разлика више не може бити дио тог савеза, сазнања су портала УЈЕДИЊЕЊЕ.

Он ће се наредних мјесеци посветити заокруживању и регистрацији политичке странке са јасним идеолошким концептом чији је својеврстан манифест већ поменути јучерашњи ауторски прилог. Теренски рад биће Милачићева преокупација до прољећа, при чему он и даље вага да ли ће наступити на предсједничким изборима. Увјерен је у добре шансе, али је свјестан да му је потребна и партијска “инфраструктура“ која би могла да “прихвати“ резултат. Управо ту лежи ризик непотребноg “трошењa“ перспрективног Милачића. Наредни државни и циклус локалних избора тамо гдје оформи инфракструктуру реалнији су приоритети лидер.

У Демократском фронту, овим поводом, према ријечима наших добро обавијештених извора из самог врха те коалиције, влада тајац. И – страх да Милачић у пројекат креће са руским парама, што би представљало “опроштајну поруку“ Демократском фронту и са адресе за коју бирачко тијело вјерује да стоји иза тога савеза.

Милачић ће настојати да се етапно и цивилизовано растане са лидерима Фронта, иако им је саопштио да је њихова политика неуспјешна, превазиђена, истрошена, неоргинална и промашена. Он не жели тешке ријечи јер је свјестан да му у овој преломној фази политичког дјеловања најмање треба брлог, поготово не брлог са “мајсторима брлога“. Портал УЈЕДИЊЕЊЕ сазнаје да је између Милачића и “вјечитих опозиционара“ из ДФ-а скоро пресудно споран и однос према Русији. Док је Андрија Мандић потенцирао концепт користи и интереса по принципу “нека траје док траје“, Милачић се заложио за “стратешко партнерство“. О суштини њихових разлика могло се начути и у времену за нама, не само у чаршијским причама.

Извор портала УЈЕДИЊЕЊЕ, веома близак амбасади Русије у Подгорици, констатује да је фаворизовање Демократског фронта од стране Москве “ствар прошлости“.

– Лидери Демократског фронта нијесу имали никакав задатак од стране званичне Русије везано за догађања од 16. октобра прошле године. Све што су урадили на било који начин представља чин њихове личне одговорности. Овдје је важније нешто друго – оно што су у официјелној комуникацији представили као могућности своје политике, просто никада није реализовано. Такође, психолошки профили Андрије Мандића и Милана Кнежевића не дају ни један опипљив разлог да се вјерује да су тим. Кнежевић је поузданији, нема разлога да се сумња у његову искреност. Са друге стране, Мандић није неко ко уважава или послуша добронамјерне сугестије саговорника. Он искључиво покушава да користи било коју и било чију врсту логистике у личне сврхе. Дневна политика му је важнија од идеологије и стратешких питања. Русија нема потребе да се уплиће у “унутрашња питања“ у ДФ-у, али сви у Москви који се интересују за Црну Гору разумију разлоге због којих Милачић креће својим путем, закључује наш саговорник.

1 КОМЕНТАР

  1. МАЛО СЕ МИЛАЧИЋ ЗАНИО.МНОГО ЈЕ МЛАД ЗА ВЕЛИКУ ФУНКЦИЈУ А НИЈЕ ЧУВАО НИ ТРИ КОЗЕ. ЈЕДНО ЈЕ РЕТОРИКА ИАПРАЗНА, КОЈА ВИШЕ НИКОГ НЕ ЗАНИМА, А ДРУГО ЈЕ СТРУКА,ЗНАНЈЕ,ИСКУСТВО У ПРИВРЕДИ,ЕКОНОМИЈИ, ЗНАЈЕ,ТРЖИШТЕ ,ОТВАРАЊ ФИРМИ,ПОГОНА. ЗАПОШЉАВАЊЕ,М А ТУ ЈЕ МИЛАЧИЋ МАЛИ.
    ЦРНОЈ ГОРИ ЈЕ ПОТРЕБАН ИСКУСНИ ПРИВРЕДНИК ДА СПАСИ НАРОД. ТАКВИХ НЕМА НИ НА ЈЕДНОЈ РУЦИ КОЛИКО ИМА ПРСТА. ШТА ДА РАЗГОВАРА МИЛАЧИЋ СА РЕЦИМО ВАСИЛИЈЕМ МИЛИЧКОВИЋЕМ, ШТО СЕ ТИЧЕ ЕКОНОМИЈЕ, ШТО СЕ ТИЧЕ ПРАВА,ШТА ДА ПРИЧА СА БЛАЖИЋЕМ, ЕКОЛОГИЈЕ ТУ ЈЕ ДР ХАЈДУКОВИЋ ПА СОЦИЈАЛЕ ИТД.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here