БРОД ТОНЕ Мандић купује сину стан у Београду од “руских“ пара, Милутин Ђукановић пљачка средства општинских одбора, ОО НСД Бар опељешен!

0
3037

Шта се дешава у Новој српској демократији пред одлазак Андрије Мандића на нови радни задатак – тов крмача у спушком затвору? Одговор на ово питање, на коме инсистирају бројни читаоци портала УЈЕДИЊЕЊЕ, нашли смо код наших инсајдера из Нове.

Извор портала УЈЕДИЊЕЊЕ из подгоричког одбора НСД-а свједочи да је већина функционера који су професионално политички ангажовани у тој странци, доведена до руба егзистенције. Наш извор је, иначе, био међу првих 10 по броју гласова за Главни одбор, на последњој Изборној Скупштини Нове.

Мандић их је обрлатио убјеђујући их да се повуку из приватних или тзв. државних фирми у којима су радили. Временом их је довео пред свршен чин – да зависе од њега! Завадио их је са члановима породица, плате добијају само пред изборе и то на начин да их Милутин Алф Ђукановић понизи тако што им саопшти да се морају одрећи најмање трећине зарађеног зарад страначке кампање. Када прођу избори, поново чекају нека “боља времена“. Брука и срамота. Војвода Душка Марковића понижава их чак и онда када треба у миру да проведу празнике са члановима породице. Знам четворицу партијских колега који су приморани, ево трећа година, да дан – два прије Крсне славе просе паре од Мандића. Он им да по стотину евра и онда они срећни трче кући, тјешећи се да је боље да су ишта очоплили него ништа, тврди овај високи функционер НСД-а.

Други саговорник портала УЈЕДИЊЕЊЕ, који је некада био близак Андрији Мандићу, каже да није ни чудо што је наш медиј “избушио Нову и њеног лидера као сир“. Он наглашава да је Мандић одавно показао слабост према “зелембаћима“ те да је стога пао и у афери “Државни удар“, током које је наивно улетио у мрежу “која је одавно била исплетена“.

– Нажалост, јавна је тајна у странци да је Мандићева намјера да уложи највећи дио пара, које су сада подигнуте са рачуна ДФ-а, за куповину стана за сина у Београду. Мали је веома проблематичан, има доста нерашчишћених рачуна у Подгорици, и по свему судећи, војвода Душка Марковића одлучио је да га уклони из Подгорице како се не би даље дешавали инциденти. Подгоричка чаршија зна идентитет младића кога је Илија, Андријин син, након удараца шипком по леђима, учинио особом трајно оштећеног здравља. Пошто ће тата очигледно, након пресуде у афери “Државни удар“ ићи да тови крмаче у спушком затвору, сина треба дислоцирати из Црне Горе, наглашава члан Главног одбора Нове.

Да паре буче, а не муче, како је то знао да каже у Скупштини Црне Горе покојни посланик Миро Вицковић, лежерно нам приповиједа и високи партијски функционер из Бара, потврђујући јучерашње писање портала УЈЕДИЊЕЊЕ. Додао је да је Мандић у Мојковцу купио дрва и за двије породице које су на последњим изборима као активисти СНП-а подржали изборну листу коалиције “Кључ“.

Члан Извршног одбора Нове јуче је порталу УЈЕДИЊЕЊЕ преко Вајбер апликације послао податке о крађи којој су општински одбори изложени од стране Милутина Алфа Ђукановића, предсједника Извршног одбора. Он тврди да се трећина до половине средстава општинских одборима не враћају у касу тих локалних огранака странке, након што их преузме централа НСД-а. По Статуту који је тотално централизован, средства се прво слију у касу централе странке, а након тога Алф Ђукановић позове једног по једног предсједника општинског одбора и са њима се “погађа“ око тога колико исти може да врати у касу матичног одбора.

Ако је, рецимо, мјесечни износ који локална самоуправа уплаћује Новој 900 евра, Ђукановић и Мандић узмимају од 300 до, отприлике, 400 евра. Понуде предсједнику одбора да “понесе“ кући 100 евра, а за остатак пара траже доказе о трошењу од стране ОО. Поједини локални лидери странке схватили су да је то пречица да се једнога дана покрене прича о њиховом наводном “нетранспарентном пословању“, те да се смјењују од стране ИО, а након тога и искључују из странке, каже извор из ИО НСД који нам је доставио и документацију коју ћемо, са задовољством, представити онда када то буде неопходно.

На крају је нагласио да је на свим органима странке врло “грлат“ барски ОО који је опљачкан до сржи, укључујући и лична средства његових челних људи која су неопрезно улагали, а централа их никада није вратила! Копије документације достављене су нашем порталу. Чекамо тужбу, ако неко мисли да лажемо… На потезу сте, лопови.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here