ХАОС У НОВОЈ Предсједници општинских одбора: Мандићу, шта би са парама након деблокаде рачуна?

10
1465

Договором Душка Марковића и Андрије Мандића, недавно је одблокиран рачун Демократског фронта. Таст Душка Марковића, вриједни Сретен Радоњић, предсједник Комисије за спречавање корупције, добио је објашњење да је војвода Душка Марковића превише значајан Демократској партији социјалиста. Након тога је услиједио налог да одблокира корито Андрији Мандићу, како би Душков војвода могао да отплати стан сину у Београду. Тиме је 346.000 евра намијењено за “потребе“ Демократског фронта. Андрија Мандић ништа није препустио случају па је чак активирао и комшију из подгоричког насеља Загорич, као “одговорно лице“, за подизање средстава. То је изазвало општи хаос у Демократском фронту, прије свега у редовима Покрета за промјене и Демократске народне партије, каже саговорник портала УЈЕДИЊЕЊЕ из ДФ-а.

Међутим, ту није крај мукама Андрије Мандића. Неколико предсједника општинских одбора тражи паре јер имају проблема са власницима пословних простора у којима се налазе локалне канцеларије Нове српске демократије. Сем тога, хаос праве и предсједници ОО НСД који потражују надокнаде или плате, на основу професионалног ангажмана и чињенице да, у договору са ИО НСД, већину времена посвећују странци. Они су толико незадовољни да тренутно разматрају опцију јавног ограђивања од Андрије Мандића или тражења његове статутарне одговорности.

Портал УЈЕДИЊЕЊЕ имао је увид у преписку Андрије Мандића са предсједником једног од општинских одбора Нове српске демократије са којим је размијенио и “сочне псовке“. Функционер Нове га назива “лопином“ и “слугом Душка Марковића“, а Мандић њега “мудросером“. Камен спотицања у односима Андрије Мандића и предсједника и најутицајнијих функционера, јесте и Милутин (Алф) Ђукановић, предсједник Извршног одбора Нове. Он је “главнокомандујући“ за прљаве трансакције и прање пара у кругу тројице најутицајнијих функционера Нове. Предсједници општинских одбора (Алфа) Ђукановића сумњиче за прање пара још од времена када је некадашња Српска народна странка била појединачно најјача парламентарна организација у Херцег Новом и стожер власти у том граду. Касније и за расколе у ОО НСД.

Ђукановић је редовно скидао кајмак од грађевинских дозвола, из сјенке је управљао тим послом. То је данас велика обавеза за Специјално државно тужилаштво. Све треба да испитају и утврде чињенице. Не пристајемо да му странка буде заклон за прљаве послове. Такође је постављао људе из Подгорице и Никшића на мјеста у локалној самоуправи и општинским фирмама која су, по коалиционом уговору, припадала СНС-у и касније Новој. Тако је урадио сада и у Котору гдје је на одговорно мјесто у администрацији довео човјека из Тивта“, закључује наш саговорник.  

Алф Ђукановић

Предсједници општинских одбора Нове, њих осморица, питају се гдје су други одбори, сем мојковачког и подгоричког? Они, кажу, немају информацију шта се дешава поводом кампање на Цетињу и о томе не желе да говоре, јер је тамо, наводно, све конце у своје руке преузео Небојша Медојевић и усмјерава кампању Демократског фронта “међу његовим Црногорцима“.

“Па јесу ли они нормални? Шта уопште раде са 350.000 евра? На основу чега вјерују да ћемо ми да ћутимо и гледамо како се даје Радошу Зечевићу и како се он тали са Андријом у Подгорици, а ми треба да плаћамо из својих џепова? И страшна им кампања на Цетињу! Људи, Медојевић нема ни 500 гласова у цијелој Црној Гори, он уопште нема општинске одборе, то свако зна!“, кажу саговорници који су сами контактирали портал УЈЕДИЊЕЊЕ.

 

Гријете ли се на ДФ?

Војвода Душка Марковића је дио средстава подигнутих са рачуна ДФ-а усмјерио и на куповину дрва за своје пријатеље и комшије у мојковачким Пољима и другим дјеловима те општине, сазнаје портал УЈЕДИЊЕЊЕ. Неколико породица Крговић и Томовић у Пољима, те породице Влаовић, Даниловић и друге у ширем реону општине ријешили су питање огрева. Наравно, Мандић је допремио себи, у породичну кућу у Поља, 15 метара дрва, о трошку Демократског фронта. Истоварали су Спасоје Томић и Алф Ђукановић. Мојковчани се шегаче ових дана на тај рачун. Кружи и виц градом…

Иду четорица Мојковчана. Први пита: “Људи, на шта се зимус гријете?“

Други ће: “Ја на угаљ.“

Трећи: “На пелет.“

Четврти: “Мени је клима најбоља.“

Први их саслуша, насмијеши се, блесаво као Андрија Мандић, и констатује: “Е, ништа је то! Ја се гријем на ДФ, а истовара и цијепа Алф!“.

10 КОМЕНТАРА

 1. СВАКА ЧАСТ ПОРТАЛУ УЈЕДИЊЕЊЕ. МНОГЕ СТВАРИ СМО ПРИЈЕ ДВА ДАНА ЧУЛИ ОД ЉУДИ ИЗ ПЗП-а, КАЖУ НЕ МОГУ НАЋИ ПРЕДСЈЕДНИКА ОО ПЗП БУДВА, А МЕДО КАЖЕ:“НАМА НЕ ТРЕБАЈУ ПАМЕТГНИ И СТРУЧНИ НЕГО ПОСДЛУШНИ ЉУДИ,ЗАТО МАРШ ЏАКОВИЋУ ИЗ ПЗП-а.“
  О ЛОПОВЛУЦИМА У ДФ И ПАРАМА,БРОД,ТАШНЕ,ПАКЕТИ ПУНИ ПАРА,ПА КОШТУНИЧИНИХ 6 МИЛИОНА, ПА,ПА ПА … ТЕК СЛИЈЕДИ.
  КАЖУ,ПОГЛЕДАЈТЕ СТАТУТ ДЕМОКРАТА, ТУ ПРЕДСЈЕДНИК ИМА ВЕЋА ОВЛАШЋЕЊА ОД МИЛА У ДПС-у. Да видимо и то чудо и још једну превару.

 2. САСВИМ У ПРАВУ ВАСИЛИЈЕ МИЛИЧКОВИЋ, „НЕ БОРИМ СЕ ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА НЕГО ДА ОВУ БАГРУ ЛИДЕРА ВЛАСТИ И ОПОЗИЦИЈЕ РАЗМОНТИРА.“ СВАКА ЧАСТ ВАСИКИЈУ.

 3. ЗАПАМТИ НР5ОДЕ ЦРНОГОРСКИ НИКО ОД ЛИДЕРА НИ ВАЛСТИ НИ ОПОЗИЦИЈЕ НЕЋЕ ПОДРЖАТИ ОТВОРЕНЕ ЛИСТЕ. А ТО ЗНАЧИ, НАРОДЕ СТОКО, МИ ХОЋЕМО СВА УДОБНОСТИ А ВАС МАРВО ЋЕ МО ЛАГАТИ ДО ИЗНЕМОГЛОСТИ ЈЕР СТЕ МАЛОУМНИ. И ЈЕСМО ЛУДА ЗЕМЉА ЛУДИХ ЉУДИ.

 4. Moj Stevo i Partija PUPI, koja nije učestvovala osim po odluci predsjedništva samo na jednom skupu 15 oktobra, kažnjava se u svim opštinama po dvije prekršajna kazne, a u pola opština PUPI nije imao odbore, a odgovorno lice po 500 eura.
  PA BJEŽE STEVO SA LOVOM DA SE NE SKINE PO REŠENJIMA SUDOVA ZA PREKRŠAJE B A MOŽE I STAN DA SE KUPI. PA KO IMA STAN U MAKSIMU, KO DOBIJA OD POSLANIKA ZA IZDAVANJE KUĆE AMBASADI 5.000 EURA …………………………………..

 5. Можемоли сиротињо видјети крај ових лидера опозиције, они се боре само за себе.
  Зековић из Бијелог Пилј,Машински инжинјер са 35 гог стажа има пензију 145 еура, Мурић из Горнјег И бра са 29 година стажа 138 еура пензије, а испод 100 еура преко 4.000 пензионера, а наши министри и посланици по 2.500 еура, ТО СУ ПРАВИ ПРЕДСТАВНИЦИ НЕ НАРОДА И СИРОТИНЈЕ НЕГО СВОЈИХ ГУЗА.

 6. ИЗЛУЂЕХ ОД ОВИХ ИНФОРМАЦИЈА ОВОГ ПОРТАЛА. ОВО СВЕ ТРЕБА И ПОЗИЦИЈУ И ОПОЗИЦИОНЕ ЛИДЕРЕ МЕТЛОМ ЗАЈМИТ. ГАДЛУК ОД ЛОПОВА.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here