Још три удружења подржала кандидатуру Василија Миличковића

1
310

Удружење грађана ВРАНЕШ, Удружење Доњи Васојевићи, Удружење ратних војних инвалида, траже да се Василије Миличковић прихвати кандидатуре за предсједника Црне Горе. Ради се о човјеку који је свој опозициони кредибилитет градио у континуитету, од 1990. године, заправо од дана када је ова ретроградна ДПС власт на крилима револуције, засјела на чело државе и довела је данас на руб економског суноврата који доводи у опасност и биолошки опстанак нашег народа.

Господин Миличковић је годинама указивао на опасност партитиократске владавине ДПС-а, на опасност да ће кроз партијско запошљавање и непотизам, заробити све државне институције, и од наше Црне Горе направити приватну државу породице Ђукановић. Господин Миличковић нам је годинама медијски указивао на опасност да најважније државне функције и руководна мјеста у привреди само се не смију покривати људима који одрађују приправнички стаж без адекватног и образовног знања, а да су партијски војници најнепожељнија категорија од којих пријети највећа опасност за грађане и за државу Црну Гору. Господин Миличковић је доказани привредник у времену прије Мила и Мома, а данас познати привредник, који, како он воли да каже, је своје богаство стекао кажњавајући неспособност и глупости функционера и кадрова ДПС-а. Човјек је високо образовање стекао на престижном Загребачком универзитету. Његов политички рад је познат широј јавности Црне Горе, као грађанин ослобођен од страха, па му није било тешко да препозна и храбро кроз медије упозна јавност о непочинствима Ђукановићеве олигархије, рекордер је у поднесеним кривичним пријавама противу заробљених судија и тужилаца као и државних функцинера. Више је допринио борби за владавину права у Црној Гори него комплетна опозиција.

Критиковао је ужасну привредну реформу у режији ДПС-а, која је доводила такозване стратешке партнере – тајкуне из иностранства кроз лажаву ДПС причу „ПРИВАТИЗАЦИЈА ЗА БОЉЕ СЈУТРА“, а они су покрали све што се покрасти може, наше раднике истјерали на улице, а остатак у своје робове, без грађанских, радних и људских права, тако да данас Црна Гора поприма све обрисе најригиднијег робовласничког и партитикратског уређења у којој грађани не могу остварити ни своја елементарна права ако немају чланску карту ДПС-а.
Један од главних разлога да истакнемо кандидатуру господина Миличковића за предсједника Црне Горе је, осим његових радних, стручних и моралних карактеристика, то што је заговорник идеје уједињења свих опозиционих бирача у Црној Гори, преко јединствене изборне листе која се постиже уједињењем опозиционих партија у Црној Гори, невладиног сектора, слободних интелектуалаца, синдиката, кроз ДЕМОС, 2009 године, БОЉА ПОДГОРИЦА БОЉА ЦРНА ГОРА 2010 године, кроз ДФ 2012.године, као из СУО ЦГ 2016. године, из чега се да закључити да господин Миличковић никада до сада није обукао осим опозиционог нити један партијски дрес и увијек је кандидовао модел јединства који гарантује рушење овог мафиократског режима, па чак и у условима најгрубље изборне крађе уз најгрубљу репресију која поприма сва обиљежја фашистичког режима.

Наша удружења би могла роман написати о моралном и хуманитарном лику господина Миличковића, и сматрамо да му по знању, искуству и прагматичности нема равнога у држави, па немамо ни трунке дилеме да ће опозициони бирачи имати било какву дилему, да не подрже Василија Миличковића у „тучи“ са било којим кандидатом мафијашког ДПС режима.

Ми Вранешани прижељкујемо да му на црту изађе Мило Ђукановић, да га у политичком смислу масакрира, а ДПС пошаље у историју. Шаљемо отворени позив господину Миличковићу да у предсједничку кампању, у сигурну побједу крене из слободарског Вранеша.

мр Михајло Јоксимовић
Милка Бабовић
проф. др Косара Ђокић

1 КОМЕНТАР

  1. БЕЗ ПРИСТРАССНОСТИ, НАЂИТЕ ЧОВЈЕКА ТАКО ЧИСТОГ. ПОСЛОВНОГ,СПОСОБНОГ ПРИВРЕДНИКА А САДА БИЗМИСМЕНА, ХРАБРОГ БОРЦА ЗА ПРАВНУ ДРЖАВУ И ВЛАДАВИНУ ПРАВА. НЕМА МУ НИКО ДО КОЉЕНА.
    ДАЈ БОЖЕ ДА ПРИХВАТИ КАНДИДАТУРУ, ИЗ ОПОЗИЦИЈЕ МУ НИКО НЕ СМИЈЕ НИ ИЗАЋИ НА ЦРТУ, А ДЕПС КАНДИДАТА БИ ПОСЛАО У НОК ДАУН ПОЛИТИЧКИ ДА БИ МУ ТРЕБАО ПОЛУГОДИШЊИ ОДМОР ЗА ОПОРАВАК.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here