ИНИЦИЈАТИВА Ургентна реституција: Василија Миличковића за предсједника Црне Горе!

13
2126

Поштовани грађани, уважене колеге, радници, сељаци, пензионери, студенти, ђаци, омладино, драге мајке и очеви, даме и господо!
Уважавајући сложеност друштвеног тренутка и имајући у виду данашње девијантне и декадентне политичке прилике у Црној Гори, као и узевши у обзир да је у питању ствар од посебне важности и од општег јавног интереса, овом приликом ОБАВЈЕШТАВАМО све Вас да је група интелектуалаца, заједно са невладиним сектором и респектабилним и независним грађанским удружењима, покренула одговорну иницијативу за предлагање предсједничког кандидата, господина Василија Миличковића.
Узимајући у обзир садашње дегутантно стање на политичкој сцени Црне Горе, гдје су се, поред свакодневне радне праксе актуелног режима који отворено врши деградацију институција система, државе и грађана, истовремено као проблем и препрека позитивним промјенама у друштву испријечили и усложени односи актера и лидера на опозиционој сцени Црне Горе, а цијенећи да свако даље одлагање и одуговлачење промјене оваквог стања у друштву прави велике и ненадокнадиве штете црногорској друштвеној заједници и отворено угрожава садашњост и будућности свих нас и наше дјеце и омладине, у кандидату Василију Миличковићу спојен је заједнички именитељ и помирен је максимум опозиционих критеријума и услова који могу да објективно и реално увећају шансе за реализацију пројекта мирне и позитивне транзиције власти у Црној Гори.
Господин Василије Миличковић, својим вишедеценијским опозиционим дјеловањем и искреним и континуираним радом, на најбољи начин персонификује особу која има карактер и капацитет да у овом тренутку одговори вишеструким изазовима и разноразним искушењима које је поставио актуелни политички тренутак у Црној Гори.
Наиме, поред опште сагласности која је добила већинску друштвену подршку о неопходности корјенитих друштвених промјена и савремених грађанских потреба, као велики и сложени задатак и обавеза поставља се међуопозиционо дјеловање и активности које би заједнички допринијеле и дјеловале као симбиозна компонента и кохезиони фактор, супротно чињеници која говори о високом степену разједињености опозиционих субјеката и фактора.
Први задатак је у овом кандидату нашао достојног представника, јер се господин Василије Миличковић дуги низ година бавио свеопштим проблемима привреде у пракси и као посљедица тога, веома добро је упознат са суштином економских потешкоћа и проблема у Црној Гори. Такође, господин Миличковић је и у политичком смислу увијек дјеловао испред времена, чији напори су уродили стварањем разних политичких групација као што је: ДЕМОС, ДФ и друге форме, које су се у политичкој пракси показале као веома потребне и корисне.
Као резултат континуираног опозиционог дјеловања, овај кандидат има иза себе реализовано више конкретних правних чињења, него ли можда комплетна опозиција у свом дјеловању заједно. Наиме, кривичне и прекршајне пријаве које је емитовао господин Миличковић, кроз опозиционо дјеловање дуже до двије деценије, обухватиле су све слојеве и структуре хијерархије друштвеног система, тачније данашње олигархије на власти, почевши од најнижих судских органа па све до највиших правосудних инстанци. Не треба посебно истицати да је, поред стручних квалификација, једно овакво опозиционо дјеловање које је реализовано кроз самосталан опозициони наступ, претпотстављало и високи степен храбрости и примјерене одлучности, посебно када се сагледају животне околности у којима су реализоване све ове његове опозиционе активности и наступи.
Други задатак, који је у овом тренутку приоритетно важан, представљен је у чињеници да је сада потребно пронаћи праву и одговорну особу која би била у стању да својим ауторитетом, стеченим поштовањем и позицијом у друштву, помири завађене опозиционе субјекте и факторе, и да обезбиједи неопходно потребно опозиционо јединство, без којег нема говора о могућности било каквих суштинских и позитивних друштвених промјена и општег напретка.
Трећи задатак, који произилази из успјешне реализације претходна два, садржан је у напору да се пронађе кандидат који ће да унесе нови приступ у политичком дјеловању, који је подржан новим и свјежим идејама, које би биле имплементиране у смислу буђења друштвене свијести на свим нивоима. Ова активност претпоставља да жељени кандидат поред свих исказаних и потврђених позитивних квалификација има и спреман стручан и оспособљен тим, који би био у стању и могућности да на квалитетан начин испрати спровођење ове сложене идеје и задатака.
Мишљења смо да је управо господин Василије Миличковић одговарајући кандидат за све грађане Црне Горе, у чијем су се духовном бићу и свеопштем дјелању, као и у конкретним чињењима, на позитиван начин сјединиле све оне људске и моралне особине и вриједности, које би биле у стању да укупим дејством утичу на решавање свих горе наведених идеја и захтјева које су се пред црногорско друштво поставили и које би коначно донијеле позитивне промјене у друштву.
Молим све друштвено активне снаге, опозиционе партије, НВО сектор, независне интелектуалце, структурно-стручна удружења и све људе ДОБРЕ ВОЉЕ, да размотре ову иницијативу, и да у склопу ње, пронађу простор и учешће и дају свој позитиван допринос реализацији једне овако сложене идеје и друштвених промјена које су потребне црногорском друштву.

С поштовањем,

Милена Јовановић, технички секретар НВО “Ургентна реституција“, Сутоморе

13 КОМЕНТАРА

 1. ВИШЕ ЈЕ ВАСИЛИЈЕ МИЛИЧКОВИЋ И ПЕНЗИОНЕРИ ПАРТИЈЕ ПИР СЕ БОРИЛИ ПРОТИВ ПЉАЧКЕ У ЕПЦГ И ОНОГ ПОКРАДЕНОГ НОВЦА ЗБОГ КОНСАЛТИХГ УСЛУГА, НЕГО СВА НЕСРЕЖНА ОПОЗИЦИЈА КОЈА СЕ САМО БОРИ ЗА СВОЈЕ МИЛОСНО ДУПЕНЦЕ.
  ВИШЕ ЗНА ВАСЛИЈЕ НО СВА ВЛАДА И ОПОЗИЦИЈА ЗАЈЕДНО О ЕКОНОМИЈИ И ШТА ТРЕБА ЗА СПАС ОВОГ НАРОДА.

 2. Најљепша слика отпору лоповском режиму је сцена када ТИ и стриц ти МОМО браните ђедовину од подгоричких тајкуна. ХВАЛА БОГУ СВЕ СИ ИХ СУДСКИ ДИОБИО,ЗАТО ТРЕБА И СНАГЕ И ЗНАЊА.
  ЗА ВАСЛИЛИЈА НЕГО ШТО, НЕЋЕМО ВАЉДА ЗА ОВЕ ПРИПРАВНИКЕ ПРЕВАРАНЗЕ.

 3. Уживао бих да гледам сучељавање опозиционих лидера којима нијесу потребни паметни одборници, посланици,директори, НЕГО ПОСЛУШНИ ЉУДИ СВОЈИМ ЛИДЕРИМА, ЗАТО ТРЕБАЈУ ОТВОРЕНЕ ЛИСТЕ ДА ОВЕ ПРЕВАРАНТЕ НАРОД СКИНЕ СА СЦЕНЕ ЈЕДНОМ ЗА ВАЗДА.

 4. Уживао бих да гледам сучељавање опозиционих лидера којима нијесу потребни паметни одборници, посланици,директори, НЕГО ПОСЛУШНИ ЉУДИ СВОЈИМ ЛИДЕРИМА, ЗАТО ТРЕБАЈУ ОТВОРЕНЕ ЛИСТЕ ДА ОВЕ ПРЕВАРАНТЕ НАРОД СКИНЕ СА СЦЕНЕ ЈЕДНОМ ЗА ВАЗДА.

 5. Ljudi pa ovo je šansa da Miličkovićobjasni gradjanima zbog čega treba odmah isplatiti talijane u cjelosti u EPCG, graditi hidrocentrale, prodavati strtuju talijanima i mir3no nda živimo 30 godina.
  U suprotnom to će raditi tajkuni a ne drćava. Tu priču ne razumiju opozicionari a ni ministrica Sekulić.
  SVAKA ČAST MILIČKOVIĆU I PENZIONERIMA PIR KOJI PLAČAJU ZAKUP TV DA OBJASNE NARODU ŠTA TO ZNAČI.

 6. Pitanja za kandidata Miličkovića.
  1.Kolika bi tražio platu, koliko savjetnika, koliku reprezentaciju,koliki stan,koliko tjelohranitelja.
  2.da si bio predsjednik bi li potpisao Ukaz da predsjednik države,skupštine i Vlade imaju penzije u visini zadnje plate,a to pravo se nasledjuje bez umanjenja. Partija PIR je te odredbe oborila na ustavnom sudu.
  3.Da li bi primao na rezgovor nevoljne gradjane koji bi ti nse obraćali. svaki dan zbog nepravdi.
  4.Da li je po vama popšteno da miniustar,poslank,zaposleni u agencijama, sekretarice u avio prevozu ,imaju platu tri puta veću od redov,profesora, lekara specijaliste..5.Da li bi smanji broj službenih vozila.

 7. Vasilije,radio sam u pekarskoj industriji, plata mala-minimalna kao i radnicima i ako sam bio direktor,diplomirani sam pravnik, stečajni upravnik samsad poznati ali mi se na tu stečajnu platu ne plaća doprinos, imam 35 g, staža osiguranja, iz FPIO mi kažu da ću imati penziju ispod 200 eura.
  AKO SU MI TOLIKE PENZIJE KAKO DA PREŽIVIM, A PLATE U JAVNOM SEKTORU POVEĆANE I PREKO 300 0DSTO, ZAŠA SE NA GODIŠNJEM NIVOU ZADUŽUJEMO 50 MILIONA SAMO PO TOM OSNOVU, A NE U PROIZVODNJU. POZDRAV ZA TEBE I TI SI JEDINI POŠTENI KANDIDAT.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here