Василије Миличковић Влади ЦГ: Несхватљиви су ваша тврдоглавост и сујета поводом откупа акција А2А у ЕПЦГ

11
801

ОТВОРЕНО ПИСМО ВЛАДИ ЦРНЕ ГОРЕ

Из медија смо обавијештени да ћете на сјутрашњој сједници Владе утврдити предлог буџета за наредну, 2018. годину у висини 1,99 милијарди еура, у који нијесте планирали задужење од 200 милиона еура на име откупа акција А2А у ЕПЦГ како би се уговор са промашеним стратешким партнером за ЕПЦГ тренутно раскинуо.
Претходних мјесеци смо вам упорно, колико нам медијски простор дозвољава, као и специфичне околности тзв. „пут опције“, указивали на значај „инстант раскид уговора“. Јула мјесеца смо покушали ступити у контакт са кабинетом министрице Секулић и заказати састанак, гдје бисмо до детаља појаснили нашу идеју јер тада није био тренутак да јавно едукујемо ваша министарства економије и финансија. Нажалост,  игнорисали сте нас, па смо били принуђени медијским путем обавијестити грађане и заинтересовану јавност да се више не може министарска функција обављати у приправничком стажу, да се коначно мора одговарати за преузете функције које са собом носе огромна овлашћења, али и одговорност за незнање и нечињење.
Госпођица министарка Секулић нас је путем медија упознала да ће Влада Црне Горе размотрити и „инстант раскид уговора“ са А2А, кажемо „нас обавјестила“ јер смо ми једини у Црној Гори који смо кандидовали модел „инстант раскида“, нажалост.
Господо министри, господине Душко Марковићу, ослободите се сујете, позовите нас на хитан разговор да Вам до детаља појаснимо и изнесемо на 10-ине разлога који искључиво намећу једино решење „инстант раскид уговора“. Просто се питамо, је ли могуће да је толико незнање међу вама, да сте обољели од сујете и препотентности и незаинтересованости за интерес Црне Горе?
Господо министри, како се ради о изненада указаној шанси, догађају који је од историјског значаја за економско финансијски опоравак, па чак и за биолошки опстанак нашег народа, то је мотив нашег упорног и агресивног притиска на вас јер уколико се не планирају у буџет средства за једнократну исплату Италијана, штета је несагледивих размјера, а одговорност која вас неће заобићи је равна издаји државе Црне Горе, а посебно након оволико упозорења. Несхватљива је ваша трвдоглавост и сујета, зато обећавамо да ћемо вас у будућем времену свакодневно подсјећати на појединачну и колективну одговорност за злочин који сте нанијели овом народу, за упорно игнорисање да нас саслушате и чујете решење и излаз, најбоље могуће, за овај народ у задњих 30 година.

Подгорица, 09.11.2017. године
Удружење мањинских акционара АД ЕПЦГ,
предсједник,
Василије Миличковић, дипл.инг

11 КОМЕНТАРА

  1. Партија ,инвалида и реституције-ПИР, се већ дужи период бави овом тематиком. Подржавамо предлог мањинских аккционара ЕПЦГ, да се откупе акције А2А одмах и хитно и биолошки спаси Црна Гора и грађани. ПАРТИЈА ПИР ПОДРЖАВА ОВАЈ ПРЕДЧОГ МИЛИЧКОВИЋА

  2. Господине Миличковићу, свака част на Вашој борби за спас што се спасити може. Термоеллектрана, Коимарница, Андријево да се гради и да живимо од италијана 30 година. но то хоће да раде тајкуни. НЕДАЈМО.

  3. Преко 20.000пензионера никшића од чега треба да живи ако се не исплате талијани ине ураде хидроцентрале и дса продајемо енергију, па и да се граде вјетрењаче, а не да то раде синопви тајкуна.. МИЛИЧКОВИЋУ ЧЕКАМО И ТЕБЕ И ПРЕДСЈЕДНИКА ПИРА ЈОКСИМОВИЋА У НИУКШИЋ. БОРИМО СЕ.

  4. Kao univerzitetski profesor i odgovorni gradjanin Crne Gore, dajem punu podrsku postovanom gospodinu Vasiliju Milickovicu koji se godinama, bez licnog interesa i o svom trosku, bori za postenije i prosperitetnije drustvo koje mora pocivati na transparentnosti i iznad svega na Vladavini prava.
    U ime mojih kolega i prijatelja iz akademske zajednice, i svoje licno, nadam se da ce nas cenjeni sugradjanin uslisititi iskreni vapaj gradjana Crne Gore i prihvatiti kandidaturu za predsedničke izbore.

  5. Pa nikad Crna Gora nije imala više pripravnika za ministre,poslanike,direktore,pomoćnik….
    Jedino je Vasileije Miličković bio uspješni direktor, privrednika, htrabar i odvažan čovjek, koji je sve stekao mpoštenimradom, na neznanju Vlade. On bii mogao biti i predsjednik,poslanik,ministar, u poravom smisluza razliku od ovih demagoga ,pozicije im opozicije.

  6. ИМАМО ИНФОРМАЦИЈЕ ДА ЋЕ НВО ВРАНЕШ, ДОЊИ ВАСОЈЕВИЋИ, ПАРТИЈА ПЕНЗИОНЕРА ПАПИ ПОДРЖАТИ КАНДИДАТА МУЛИЧКОВИЋА. СВИ ОВИ ДРУГИ СУ ЗА ВАСИЛИЈА ПРИПРАВНИЦИ КАО И САМ ГОСПОДАР НАШЕГ УНИШТЕЊА.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here