УЈЕДИЊЕЊЕ САЗНАЈЕ Зашто Мираш Дедеић подржава “Српску кућу“ и брани Андрију Мандића?

0
1170

Активирање високог функционера Демократског фронта Небојше Мирановића у својству “ипођакона“ у парарелигиозној организацији која се кити именом “Црногорска православна црква“, шлаг је на торти у процесу “размјене кадрова“ и солидарном дјеловању између Мираша Дедеића, са једне, и Андрије Мандића и Небојше Медојевића, са друге стране. Зато упућене не чуди што је цивил Мираш Дедеић у суботу, у раним поподневним сатима, током сусрета са реисом Исламске заједнице у Црној Гори, Рифатом Фејзићем, саопштио конкретне судове о најновијој превари Андрије Мандића – тзв. “Српској кући“.

Наиме, цивил Мираш је у два наврата нагласио како се одлучно супротставља тези митрополита црногорско-приморског Српске православне цркве Амфилохија Радовића да је “сва Црна Гора српска кућа“. Након тога је дао подршку онима који ће да се “скуће“ у “Српској кући“, увјерен да ће, на тај начин, оставити шири простор за остале “у овој држави“ који би некако да закаче паре, макар и у мањој мјери него што је то Мандић, лажни четнички војвода, зацртао. Уосталом, треба подијелити три и по милиона евра. Није једноставно. И треба вратити Мирашеву донацију.

Раније је митрополит Амфилохије прецизно саопштио, а пренио портал УЈЕДИЊЕЊЕ:

“Чујем да се сад ствара нека Српска кућа. Као да цијела Црна Гора није српска кућа, па још треба сада стварати неку нишу, како је рекао један од челника који је то предвидио и за Митрополију црногорску. Предвидио је нишу за Православну цркву. Дакле, предвиђена је, онда, ниша и за Његоша.“

Портал УЈЕДИЊЕЊЕ сазнаје да је до контакта између Андрије Мандића и Небојше Медојевића са Мирашем Дедеићем дошло током “социјалних“ протеста који су почели у јесен 2015. године. Вјероватно најзначајнији ефекат бројних окупљања пред зградом Парламента, која су на крају режиму, односно Душку Марковићу, продали Андрија Мандић и Славен Радуновић, била је подршка утицајних личности из јавног живота демонстрантима. Незадовољним грађанима се тада, на концу протестних окупљања, подсјећамо, изненада обратио и сам митрополит Амфилохије, подржавши Демократски фронт на најјаснији могући начин. Уредништво портала УЈЕДИЊЕЊЕ увијек потенцира ту неспорну чињеницу, баш као што је чињеница да је Митрополија цетињска Српске православне цркве на отворен начин, без задршке, нажалост подржала на предсједничим изборима и разбијача заједничке државе са Србијом Мила Ђукановића у тренутку када је кренуо стазама сепаратизма, у октобру 1997. године.

Паралелно, Небојша Медојевић је, приликом протеста 2015. године, преко Коче Павловића, послао неколико политичких порука чија је суштина да је Покрет за промјене принципијелно, био и остао, за НАТО пакт. Зато је Павловић, између осталог, тражио да се Јенс Столтенберг обрати демонстрантима пред зградом државне Скупштине. Потпредсједник и портпарол ПзП-а је јасно саопштио да ће Демократски фронт “убрзано увести Црну Гору у ЕУ и НАТО“, што су ударно пренијеле подгоричке “Вијести“ препознајући, сем проруске, и неку другу компоненту протеста.

С обзиром да су у цијелој представи учествовали и појединци који су у чвор везивали заставе Албаније и Србије, као и присталице Бошњачке демократске заједнице са ратним “љиљанима“ на “бојним“ бијелим заставама, остало је само да Мираш подржи Демократски фронт и циркус је могао бити комплетан. Мандићу је Мираш био важнији него Медојевићу, јер је био идеално средство притиска на Амфилохија Радовића да подржи протесте, а касније и Демократски фронт на државним изборима.

Мимо тога, ближио се “Критски сабор“ на коме се Амфилохије једноставно “морао“ замјерити Русима. Сплаткарош, лажов и преварант, какав је Мандић, није желио да препусти случају Медојевићев договор, односно договор човјека из Медојевићеве близине са Мирашем. Уосталом, гдје он није мирођија, нема ни чорбе.

 

Наставиће се, сјутра

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here