РЕАГОВАЊЕ Бранка Бошњак: Поштујемо људска права Небојше Мирановића, зато га искључујемо из ПзП-а

0
368

Пошто већ данима поједини црногорски медији покушавају злурадо у политичке сврхе да манипулишу и злоупотријебе одлуку Небојше Мирановића, сад већ бившег члана Покрета за промјене, да буде ипонођакон у Црногорској православној цркви, а што је његово људско право и његова интима, морали смо се огласити како би зауставили ову невиђену хајку која се води против њега и против Покрета за промјене.

Небојша је лице са инвалидитетом, који је волонтерски радио као координатор Канцеларије за људска права у оквиру Одбора Покрета за промјене Главног града и бавио се углавном питањима која се односе на проблеме тих особа и других маргиналних група, у жељи да доприносе и Покрету за промјене и положају тих најрањивијих категорија становништва. Није никада био члан органа управљања Покрета за промјене.

Сада су због ове његове одлуке, нажалост, окусили и он и његова породица окрутност данашњег црногорског друштва и појединих непрофесионалних медија, који су дотакли морално дно, па су једног поштеног момка покушали да дискредитују, и у свом бешчашћу се дрзнули да га прогласе криминалцом, само зато што је у складу са Законом донирао за кампању Покрета за промјене, а све са циљем да неко политички профитира.

Пошто се његова одлука да се на овај начин посвети вјери и духовности, коси са одредбама Статута наше партије као грађанске, њему је престало чланство у нашој партији, али смо му захвални на доприносу који је дао и надамо се да ће се и даље борити за промјену овог трулог система, који угрожава и најосновнија људска права, а то је право на слободан избор.

Бранка Бошњак, предсједница Одбора Главног града ПзП

*Одговор редакције портала УЈЕДИЊЕЊЕ објавићемо сјутра

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here