Зорана Михајловић кандидовала Милутина Мркоњића за робију!

0
752

БЕОГРАД – Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, на чијем је челу Зорана Михајловић, поднело је кривичну пријаву Тужилаштву за организовани криминал против 14 одговорних лица на челу са бившим министром Милутином Мркоњићем, због деонице пута Уб – Лајковац на Коридору 11, која никада није пуштена у саобраћај.

Како се наводи, на тој траси, асфалтирано је 4,5 од укупно 12,5 километара, али ће морати из почетка да се ради, јер су уочена бројна оштећења, а утврђено је и да су мајстори уградили глину у основу ауто пута. За те радове биће потребно око милијарду динара, односно више од осам милиона евра.

На списку осумњичених су и инжењери из Института за путеве, „Коридора Србије“ и Саобраћајног института „ЦИП“, који су били ангажовани као надзорни орган и требало је да укажу на пропусте и коришћење неадекватног материјала.

У Министарству су, после извештаја Саобраћајног института „ЦИП“ и „Путева Србије“ о стању ове саобраћајнице, одлучили да надлежни правосудни органи утврде да ли постоји и колика је одговорност људи који су радили на овом пројекту, јер ће санација већ урађеног ауто-пута морати да се плати из буџета.

Изградња ове деонице започела је 2010, а завршена 2014. године. Радови су коштали 75 милиона евра из републичког буџета, што значи да је директну контролу над плаћањем имало ресорно Министарство, чији је министар у то време био Милутин Мркоњић.

 

КУРИР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here