Српска лига: Срби су вјечно захвални Виталију Чуркину

0
565

Источно Сарајево – У име Српске лиге захваљујемо се Руској Федерацији, председнику Владимиру Владимировичу Путину и покојном руском амбасадору у Уједињеним нацијама Виталију Ивановичу Чуркину за све што су учинили за Србе у Републици Српској и Србији, јер да није било руског вета током покушаја изгласавања декларације о Сребреници 2015. године, целокупан српски народ био би жигосан као гендоцидан – изјавио је Александар Ђурђев, председник Српске лиге, поводом данашњег постављања споменика руском амбaсадору Виталију Чуркину у Источном Новом Сарајеву, у чијој организацији и конкретној изради спомен обележја су учестовали Српска лига и њен председник, лично.

Ђурђев истиче да је ово историјски догађај за српски и руски народ, као и да је подизање споменика чин вечне захвалности који ће још више учврстити наше пријатељске односе с Русијом, јер сваки Србин мора да разуме величину лика и дела Виталија Чуркина и да буде поносан на чињеницу да нам је и овај пут, када нам је било најтеже, помогао руски народ и братска Русија.

Делегацију Српске лиге на данашњем догађају представљали су председник странке Александар Ђуђрев и генерални секретар Горан Миленковић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here