Пензионери позвали на ТВ дуел режимске економске аналитичаре због А2А

0
343

Пише: Момо Јоксимовић

Запањујуће је и застрашујуће сазнање, колико енергије, времена, напора и труда је уложио и још улаже господин Василије Миличковић, да подржи нашу изворну идеју, да Влади Црне Горе појасни оправданост Инстант – раскид уговора са Италијанском компанијом А2А, и свеколики значај и интерес грађана и државе Црне Горе.
Како се ради о веома простој и једноставној материји, а историјски значајној за будућност Црне Горе и њених грађана, г-дин Миличковић има наше пуно разумијевање, па и за неприкладно јавно обраћање миинистрици Секулић и Влади Црне Горе, назвивајући их приправницима, незналицама и нестручним људима, министрима „за све и низашта“, а повод за то је што га упорно игноришу из страха да ће јавност препознати њихово незнање и неодговорност. Дакле, ради се о теми за коју би ђак Основне школе добио јединицу и укор – искључења из школе уколико не би препознао да су два и два једнако четири.
Како се ради о историјској шанси која нам се изненада указала, која се не смије пропуштити, игнорисање Владе Црне Горе да у Буџет за 2018. годину не планира кредитно задужење у висини од 200 милиона еура, са којим средствима би се исплатила италијанска компанија А2А, и тренутно раскинуо Акционарски уговор у АД ЕПЦГ, је више него забринуло Партију пензионера, инвалида и реституције Црне Горе-ПИР, за биолошки опстанак не само пензионера, него и будућих генерација.
Претходних мјесеци смо били у прилици да осим незнавене Владе и приправнице министрице Секулић, у медијима прочитамо ставове и мишљења економско – финансијских аналитичара: мр Миле Касалице, Младена Бојанића, Дејана Мијовића, проф. др Миленка Поповића, Васка Костића, Синише Лекића, који такође површно и дијаметрално супротно размишљају од наше економске логике, што додатно забрињава, па их све на гомилу са министрицом Секулић и и било ким из Владе позивамо на јавно медијско ТВ сучељавање на јавном сервису РТВЦГ и ТВ Вијести, јер нећемо дозволити да незнање, нестручност и неодговорност – површни приступ уништи будућност наше дјеце и наше Црне Горе.
Због историјског значаја ове теме, пензионери који су чланови Партије ПИР, су од својих мизерних пензија, одвојили средства да плате ТВ термин, јер препознају значај овог догађаја.
Са жаљењем морамо констатовати и јавно обзнанити наша разочарења да осим горе поменутих, ни опозиционе партије – лидери, плаћени новцем грађана – пореских обвезника, нити посланици у црногорском Парламенту, ни универзитетски професори, зашто не рећи ни академици ЦАНУ – као труст мозгова, о овој теми нијесу посветили пажње колико да се ради о електрификацији Мртвог и Вељег Дубоког, а не о шанси да будемо највеће инвестиционо градилиште у Европи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here