Тирана и званично подржала албанску платформу у Црној Гори – научили су лекције из прошлости

0
153

Aлбански медији пишу да је Министарство спољних послова те земље поздравило потписивање платформе којом се албанске партије обавезују да заједнички преговарају о формирању будуће власти у Тузима. Министар Дитмир Бушати похвалило је одлуку страначких лидера да координишу дјеловање како би током изборног процеса на најбољи начин заступали интересе Албанаца у Малесији и Црној Гори. Албански прваци су тиме, како наводе у министарству, показали да су научили лекције из прошлости.

Платформу су потписали носиоци изборних листа Албанске алтернативе, Демократске уније Албанаца, Демократског савеза и Демократског форума за интеграције које самостално наступају на изборима 26. новембра.

На платформи су инсистирали представници дијаспоре, али и званична Тирана, која је то тражила преко дипломатских канала. Потписници споразума су се, између осталог, обавезали да у случају да након избора у локалном парламенту обезиједе већину, власт морају формирати само од албанских странака.

Албанско министарство вањских послова је, како се наводи, поздравило јавну посвећеност политичких партија удруживању снага и рад на побољшању положаја сународника. Служећи се демократским правилима, како се истиче, тиме ће на најбољи начин искористити права која им гарантује Устав Црне Горе, али и међународно право.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here